Home » Blog artikelen » Leven met kanker » Leer na kanker je talenten te benutten
Leer na kanker je talenten weer te benutten

Leer na kanker je talenten te benutten

door | 27 sep, 2019 | Leven met kanker

Leestijd: 2 minuten.

Wist je dat mannen vaker kanker krijgen dan vrouwen? Onderzoek heeft uitgewezen dat hier een genetische verklaring voor is. Vrouwen blijken namelijk een aantal beschermende genen in hun cellen te hebben. De manier waarop mannen hun ziek zijn ervaren, blijkt trouwens ook heel verschillend van die van vrouwen.

Man vs vrouw

Terwijl vrouwen sneller geneigd zijn om over hun gevoelens en emoties te praten, zijn mannen doorgaans veel praktischer in gesteld. Hij wil zorgen voor zijn gezin, krachtig zijn. Dat wordt immers van hem verwacht. Hij is toch zeker geen watje? Nog steeds zijn veel mannen ervan overtuigd dat je als man niet mag huilen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij als man geen gevoelens en emoties heeft. Ze zijn er wel, maar hij uit ze gewoon niet. Want daarvoor moet je je kwetsbaar opstellen. En dat past niet bij een man. Toch?

Verschillen

In mijn praktijk Paul Simons Coaching, waar ik mensen begeleid die kanker hebben (gehad), zie ik die verschillen tussen man en vrouw elke keer weer heel duidelijk. Met name mannen hebben moeite om de draad weer op te pakken na die heftige periode van behandelingen om de kanker te bestrijden. Vermoeidheid speelt vaak een grote rol, maar daar willen ze niet graag aan toegeven.

Terug naar de basis

Dat zorgt ervoor dat je, ook als man, onderuit kunt gaan. Kunt vallen en weer opstaan. En weer kunt vallen. Na de ingrijpende periode die jij hebt meegemaakt, moet je jezelf soms weer opnieuw ontdekken. En daarbij moet je terug naar de basis. Naar je gevoel. Kijken of wat je altijd deed nog wel bij je past. Onderzoeken waar je weer energie van krijgt. Leren wat je talenten zijn en deze durven benutten.

De natuur in

Als coach wil ik je daar graag bij helpen. Vaak vinden de gesprekken gewoon buiten plaats tijdens een wandeling door het bos of op het strand. Dat praat makkelijker. Al lopend door de natuur krijg je nieuwe inzichten. Gun jezelf die persoonlijke ontwikkeling. Gun jezelf het praten tegen iemand met wie je geen emotionele band hebt. Want dát is vaak zo lastig met de mensen om je heen waarvan je houdt. Je wilt hen immers niet belasten met jouw problemen.

Je kunt het

Ik weet zeker dat het je lukt om te leren praten over je gevoelens. Het helpt je om overzicht én inzicht te krijgen. Je wordt dan misschien niet meer de oude, maar wél een nieuwe versie van van jezelf. Een versie die bewuster leeft en geniet van de dingen die allemaal nog wél kunnen. Van talenten die wellicht nu eindelijk de kans krijgen om te worden ontplooid. Dat gun ik iedereen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en onderzoeken waar jouw mogelijkheden en waar jouw kracht ligt?Neem contact op, een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 45 minuten is altijd kosteloos!

Gerelateerde artikelen

Weer aan het werk na kanker

Weer aan het werk na kanker

Wanneer je te horen hebt gekregen dat je behandelingen tegen kanker met succes zijn afgerond, ben je natuurlijk ontzettend blij. Je wilt misschien weer aan het werk, met de kinderen spelen en ze naar school brengen, sporten… Met andere woorden, een normaal leven leiden. Veelal wordt gedacht dat wanneer je genezen bent verklaard, je dit leven vanzelf weer oppakt. Maar dat is vaak niet het geval. Wanneer je gaat re-integreren, kan het zijn dat het moeilijker gaat dan je van tevoren mogelijk had gedacht. Je hebt (al lange tijd) weinig contact met collega’s gehad en ervaart mogelijk nog na-effecten. Bovendien kun je heel anders in het leven staan wanneer je erg ziek bent geweest. Als coach rondom kanker begeleidt geregeld mensen die hiermee te maken krijgen. Wat zijn de mogelijkheden om te re-integreren?

Lees meer
Hoe richt ik mijn leven in nu ik ziek ben

Hoe richt ik mijn leven in nu ik ziek ben

Hoe richt ik mijn leven in nu ik ziek ben? Als je te horen krijgt dat je ziek bent, kan dat voelen als het einde van de wereld zoals je die kende. Opeens is alles anders. Werk komt op een laag pitje te staan, medische behandeling is nu wat ertoe doet. Dat, en de hoop dat je lichaam zal genezen. Het voelt misschien machteloos. Want net zoals je er geen invloed op had dat je ziek werd, lijk je maar weinig invloed te hebben op je genezing. Die machteloosheid kan je het gevoel geven dat je weinig grip meer op je leven hebt. Lees hier meer over de mogelijkheden die er zijn om jouw pad weer te vinden!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin