Home » Blog artikelen » Leer na kanker je talenten te benutten

Leer na kanker je talenten te benutten

27 september 2019

Leestijd: 2 minuten.

Wist je dat mannen vaker kanker krijgen dan vrouwen? Onderzoek heeft uitgewezen dat hier een genetische verklaring voor is. Vrouwen blijken namelijk een aantal beschermende genen in hun cellen te hebben. De manier waarop mannen hun ziek zijn ervaren, blijkt trouwens ook heel verschillend van die van vrouwen.

Man vs vrouw

Terwijl vrouwen sneller geneigd zijn om over hun gevoelens en emoties te praten, zijn mannen doorgaans veel praktischer in gesteld. Hij wil zorgen voor zijn gezin, krachtig zijn. Dat wordt immers van hem verwacht. Hij is toch zeker geen watje? Nog steeds zijn veel mannen ervan overtuigd dat je als man niet mag huilen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat hij als man geen gevoelens en emoties heeft. Ze zijn er wel, maar hij uit ze gewoon niet. Want daarvoor moet je je kwetsbaar opstellen. En dat past niet bij een man. Toch?

Verschillen

In mijn praktijk Paul Simons Coaching, waar ik mensen begeleid die kanker hebben (gehad), zie ik die verschillen tussen man en vrouw elke keer weer heel duidelijk. Met name mannen hebben moeite om de draad weer op te pakken na die heftige periode van behandelingen om de kanker te bestrijden. Vermoeidheid speelt vaak een grote rol, maar daar willen ze niet graag aan toegeven.

Terug naar de basis

Dat zorgt ervoor dat je, ook als man, onderuit kunt gaan. Kunt vallen en weer opstaan. En weer kunt vallen. Na de ingrijpende periode die jij hebt meegemaakt, moet je jezelf soms weer opnieuw ontdekken. En daarbij moet je terug naar de basis. Naar je gevoel. Kijken of wat je altijd deed nog wel bij je past. Onderzoeken waar je weer energie van krijgt. Leren wat je talenten zijn en deze durven benutten.

De natuur in

Als coach wil ik je daar graag bij helpen. Vaak vinden de gesprekken gewoon buiten plaats tijdens een wandeling door het bos of op het strand. Dat praat makkelijker. Al lopend door de natuur krijg je nieuwe inzichten. Gun jezelf die persoonlijke ontwikkeling. Gun jezelf het praten tegen iemand met wie je geen emotionele band hebt. Want dát is vaak zo lastig met de mensen om je heen waarvan je houdt. Je wilt hen immers niet belasten met jouw problemen.

Je kunt het

Ik weet zeker dat het je lukt om te leren praten over je gevoelens. Het helpt je om overzicht én inzicht te krijgen. Je wordt dan misschien niet meer de oude, maar wél een nieuwe versie van van jezelf. Een versie die bewuster leeft en geniet van de dingen die allemaal nog wél kunnen. Van talenten die wellicht nu eindelijk de kans krijgen om te worden ontplooid. Dat gun ik iedereen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en onderzoeken waar jouw mogelijkheden en waar jouw kracht ligt?Neem contact op, een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 45 minuten is altijd kosteloos!

Gerelateerde artikelen

Werken na kanker: dat valt niet altijd mee

Werken na kanker: dat valt niet altijd mee

Er komt steeds meer aandacht voor het werken na een herstelproces van ziekte. Het lijkt zo eenvoudig om weer verder te gaan waar je gebleven was, soms gaat het goed en soms…. Hoe ga je daarmee om, hoe kun je samen met de werkgever weer een mooie balans vinden zodat jij er energie van krijgt. In mijn nieuwste blog lees je over de mogelijkheden en hoe ik je daar bij kan ondersteunen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Ik vertel je graag over de mogelijkheden.

Lees meer
Ik ben altijd moe en wil mijn energie terug

Ik ben altijd moe en wil mijn energie terug

Dat je genezen bent van een ziekte als kanker is natuurlijk ontzettend fijn. Het betekent niet meteen dat je klachtenvrij bent. Eén van de belangrijkste klachten na kanker is vermoeidheid en kun je soms het gevoel krijgen dat je er alleen voor staat. Gelukkig is dit niet het geval, de juiste hulp kan je verder helpen.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin