Klantervaringen

Mijn aanleiding om met een coach te gaan werken is omdat ik angst had voor alles wat met de dood te maken had, waardoor ik eigenlijk niet echt niet meer kon genieten van het leven. Via via ben ik met Paul in contact gekomen. Het gesprek dat wij hadden tijdens de eerste kennismaking was fijn, het was heel relaxt en niet al te zwaar. Paul kwam bij mij thuis, dit voelde voor mij heel erg vertrouwd en fijn. 

Omdat ik al meer therapieën had gevolgd, onder andere EMDR en gesprekken met een psycholoog, en me daar niet fijn bij voelde had ik wel enige twijfel. 

Echter na de kennismaking met Paul waren mijn twijfels weg en zijn ook niet meer terug gekomen. Ik zag dit coachtraject als een investering in mezelf. 

Mijn ervaring met het coachtraject is heel erg positief, elke keer als ik een sessie had gehad, was er weer een last van mijn schouders. Paul liet mij dingen op een hele andere manier bekijken, waardoor ik handvatten had om op terug te vallen als het even minder ging. 

De nuchtere kijk op zaken die Paul mij heeft geleerd en ook het besef dat het niet altijd een feestje is in het leven hebben mij geholpen om niet meer zo zwaar in dingen te blijven hangen. Je schiet er niks mee op namelijk, het brengt je niets.

Het meest bijgebleven is Paul zijn humor, door wie hij is voelt een afspraak niet als een verplichting maar als iets om naar uit te kijken.

Ik zou de coaching aan iedereen aanbevelen die in zijn zoektocht naar hulp vastloopt en waar de reguliere zorg niet het persoonlijke kan bieden wat Paul wel biedt.

Fleur (22) Rhoon

Ik heb het e-book gedownload omdat ik in het verleden te maken heb gehad met kanker. Na het lezen moet ik zeggen dat een aantal tips in die periode handig zouden zijn geweest. Het is geen concrete oplossing maar het geeft wel inzicht in waarom je denkt zoals je denkt en soms blijft hangen in een negatief gevoel.

Rene (49) Warmond

Direct bij de kennismaking kon Paul de vinger op de zere plek leggen. De gesprekken gaven direct meer inzicht en eindelijk werd duidelijk wat nu écht mijn sterke en zwakke punten zijn. Ik werd dan ook snel aan het werk gezet en heb een aantal opdrachten gekregen die ik met veel plezier heb gedaan.                                                                                                                        Hij weet je uit te dagen, te confronteren steeds verder een stapje verder te gaan. Hij laat je zo nadenken, dat ik in een korte periode meer helderheid en inzichten heb gekregen over mezelf en over mijn leven. Nu ik weet wat mijn daadwerkelijke doel is en kan ik stappen gaan ondernemen!

Ik vind het ook fijn dat we kunnen wandelen in de natuur en, als het mij even niet uitkwam, via e-mail en ZOOM met elkaar in contact konden blijven. Hierdoor bleef regelmaat in de gesprekken mogelijk.

Ik heb Paul leren kennen als iemand die enorm goed kan luisteren, oprecht is en op het juiste moment voor een eyeopener weet te zorgen. Hij doet dit met enorm veel humor en komt snel tot de point!

Robert (44) Waddinxveen

Ik ben door mijn werkgever met Paul in contact gekomen, ik zat niet lekker in mijn vel en kon mij van huis uit moeilijk openstellen voor anderen.

De vriendelijke en rustige benadering van Paul bij de eerste ontmoeting voelde direct vertrouwd waardoor ik mij snel durfde open te stellen. Dit heb ik van huis uit nooit meegekregen.

De 8 vervolg gesprekken hebben ertoe geleid dat ik nu meer luister naar mezelf, HSP serieus kan nemen, emoties kan en vooral mag toelaten. Ik kan nu objectief kijken naar situaties, ze aanvaarden, verwerken en ook loslaten.

Paul luistert, neemt de tijd en benoemt juist die punten die je aan het denken zetten waardoor ik nu anders in het leven ben gaan staan. Een mooi leertraject voor de rest van mijn leven!

Chris (46) Rotterdam

Via ZOOM ben ik een klein jaar door Paul gecoacht. Met veel liefde heeft hij mij op het juiste pad geholpen. Ik heb geleerd te voelen en bewust naar mijn eigen gedachte en gedrag te kijken. Stapje voor stapje ben ik steeds authentieker geworden.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik momenteel mijn dromen volg, mooie stappen kan en heb gezet. Paul is een vriend voor het leven geworden.

Tim (32) Ho Chi Minh, Vietnam

Nadat er in maart 2019 kanker werd geconstateerd ben ik ga zoeken naar oplossingen. Die er dus niet echt zijn of echt niet zijn. Ik merkte dat mijn lichaam en mijn gedachten in paniek raakten. Ik kreeg ineens allerlei kleine ongemakkelijkheden, pijntjes. Dat had ik nog nooit eerder gevoeld.

Ik heb Paul leren kennen via een vriend en ben een keer mee gaan wandelen. Ik vond coaching altijd maar wazig en dat heb ik ook duidelijk uitgesproken. Paul gaf aan dat hij dat logisch vond en dat coaching op verschillende manieren kan plaatsvinden. We hebben ruim een uur gewandeld. Ik kan nog goed herinerren dat hij vroeg om eens rond te kijken wat ik zag. Ik zag een omgevallen boom waardoor we iets van het pad afmoesten. Paul vroeg direct: 'wat ervaar jij als een obstakel?' Die vraag kwam echt binnen en ik kreeg steeds meer vertrouwen in de gesprekken, wat er is, wat het mij zou kunnen brengen.

Het zijn 7 mooie krachtige gesprekken geweest. Ik heb heel veel vragen gekregen die ik niet direct kon beantwoorden. Het erover nadenken, verwerken en vooral reflecteren heeft steeds meer laten zien welke stap of, zoals Paul aangeeft, welk pad ik ben gaan lopen. Ik weet dat ik er nog niet ben, ik best nog wel een keer onderuit ga en dat het nu ook oké is.

De kanker heeft me laten zien wat er is en dat had ik niet verwacht, natuurlijk ben ik gewoon bang  dat het terug komt. Ik besef nu ook dat het geen garantie is en ik misschien wel 90 jaar wordt en verder gezond blijf. Nu druk over iets wat 'ooit zou kunnen gebeuren' lost niets op. Ik kan het niet tegenhouden dus geniet ik van iedere dag die komen gaat! Dank Paul

 Hans (58) Barendrecht

Paul heeft voor mij tijdens de wandelingen als een klankboord gediend, ik kon mijn gevoel uiten over de toekomst waarvoor ik een negatief beeld had gekregen tijdens de afgelopen behandelperiode.

Ik had zelf niet het idee dat ik zo’n negatief zelfbeeld had. Paul draait er niet omheen, hij luistert naar wat je zegt en weet op een heel positieve manier snel tot de kern te komen.

Zijn humor, de open en eerlijkheid in begeleiding hebben mij weer inzicht gegeven in mijzelf waardoor ik weer stappen ben gaan zetten en nu inzie dat kanker niet alleen een ziekte maar, voor mij, juist een beginpunt is van een nieuw maar ander leven.

David (29) Voorburg

 

De coachsessies met Paul heb ik als zeer positief en effectief ervaren. Geen lange gesprekken over het verleden maar werken aan de toekomst en binnen een paar sessies al resultaat ervaren. Een lekkere Rotterdamse aanpak en niet te veel poeha, zo zou ik het liefst de coaching van Paul omschrijven.

Het mooie van de sessies is, is dat Paul jezelf laat nadenken en je geen dingen voorkauwt. Hij stelt de juiste vragen en geeft handvatten om je eigen richting weer te vinden. Dat betekent dat je er zelf echt iets mee moet gaan doen. Het heeft mij enorm geholpen mijn volgende stap te zetten in de richting die ik écht zoek en niet waarvan ik dacht dat het wel bij mij zou passen.

Ilona (30) Ridderkerk

Ik heb in 2019 een aantal maanden met Paul mee mogen wandelen en mooie open gesprekken gehad. Ik zat door een aantal oorzaken vast en wilde weer ontdekken wie ik ben, wat ik wil en vooral wat mijn kwaliteiten zijn. Paul heeft mij iedere keer weer een spiegel voorgehouden en laten zien dat ik het verleden niet meer kunt veranderen.

Het heden en de toekomst is waar ik invloed op kan hebben maar dan moet ik er zelf wel iets voor doen. Ik heb geleerd te focussen op het positieve, te vertrouwen op mijn gevoel en minder terug te kijken.

Vol vertrouwen ga ik mijn pad volgen en ben ik je dankbaar dat je een tijdje meegelopen hebt!

Als mijn budget het zou toelaten zou ik mezelf regelmatig op een uurtje coaching met Paul trakteren net zoals een jaarlijkse APK! Ik vind het fijn om met Paul te kunnen en te mogen sparren!

Bram (34) Rotterdam

In 2018 werd bij mij kanker geconstateerd. Na een gigantische rollercoaster van diagnose, een operatie en chemo-behandelingen kreeg ik te horen dat alles goed was verlopen. Ik kon weer door met leven, dacht ik.

Ik was die periode zo druk geweest met overleven dat ik niet meer wist waar ik moest beginnen.

Ik had zoveel angst opgebouwd dat ik in een gat viel en hulp moest gaan zoeken. Ik kwam Paul tegen op een bijeenkomst over kanker in het inloophuis en zijn verhaal sprak mij direct aan. Zijn eerste vraag was: ’heb je de tijd genomen om te rouwen voor wat je achter gelaten hebt?’ Ik vond het in eerste instantie een vreemde vraag. Ik besefte later pas écht dat ik mijn ‘oude’ leven achter me heb moeten laten.

Samen zijn we gaan onderzoeken wat voor mij belangrijk was en wat mijn doel is voor de toekomst. Ik heb tijdens onze sessies mijn angst en het leven, rouwen en het weer mogen genieten echt moeten aankijken. Dat was een heftige periode.

Het heeft mij laten zien dat ik weet wat is geweest. Ik leef in het nu! Dat is voor mij hét mooiste en belangrijkste wat er is.

De sessies met Paul hebben laten zien dat ik krachtiger, sterker in het leven sta dan voordat ik ziek werd. Dat verdriet en emoties er gewoon mogen zijn, erbij horen. Ik kan het verleden niet meer veranderen maar wel mijn toekomst weer aankijken en dat geeft ruimte.

Het was hard werken, mooie sessies en veel nadenken over wat is…. Er is nu weer ruimte voor de leuke dingen en daar ben ik blij om! Ik kan het leven weer aan, ik kijk en leef anders. Ik weet was is geweest en geniet van het nu!

Patrick (53) Capelle aan den IJssel

Toen ik in 2019 te horen kreeg dat ik kanker had stond mijn wereld stil. Ik vond het heerlijk om bijna dagelijks te sporten, at gezond, dronk (bijna) niet en ga zo maar door. Ik heb tijdens het hele ziekteproces dan ook (te) veel tijd gehad om na te denken. Dat heeft zo enorm veel vragen opgeroepen en tegelijk onbeantwoord gelaten. Niet alleen over de (prostaat)kanker maar ook over mijn toekomst, mijn leven.

Op dat  moment verloor ik mijn zelfverzekerdheid, mijn leven en kwam angst om de hoek kijken. Ik liep helemaal vast en dan was er ook nog de Corona periode!.                                                       

Ik ben in 2021 met Paul in aanraking gekomen via mijn huisarts. Hij vertelde dat Paul mannen coacht bij kanker en mij kon helpen met de vragen, mijn onzekerheden die ik had over wat de toekomst zou brengen.

Paul was direct open en eerlijk. Het eerste wat hij zei was: 'Verwacht van mij geen gewenste antwoorden. ik ben eerlijk en oprecht en ook als dat soms (kei)hard aankomt. ‘I tell it like it is!' Dat zal ik dus nooit meer vergeten en wat hebben we een prachtige gesprekken gehad.

Ik heb zoveel meegekregen en ja, soms had ik de neiging om te stoppen. Als ik dan weer naar huis reed of thuis was viel ineens het kwartje. De antwoorden had ik vaak in me en Paul stelde alleen de juiste vragen (en soms zo confronterend).

Ik weet dat alles mogelijk is en angst, negativiteit door mezelf geactiveerd. Zodra ik dat voel ga ik een paar stappen terug en kijk ik waar het vandaan komt. Ik heb nu weer ruimte, kan goede reflecteren en weet wat ik ook niet meer wil in de toekomst. Soms ben ik gewoon nog bang voor de toekomst, ik weet nu dat het oké is en ik van iedere dag mag genieten!

Dominque (44) Nieuwerkerk aan den IJssel

In 2021 kwam ik erachter dat ik, na mijn behandelingen voor dikkedarmkanker, het mij niet lukte mijn ‘oude’ leventje op te pakken. Via mijn arts kwam ik in contact met Paul.

Het was een heel krachtig en verhelderend traject. We zijn teruggegaan naar mijn kernwaarden, Wie ben ik en vooral wat wil ik. Dat heeft mij weer de juiste inzichten gegeven waardoor ik belangrijke beslissingen heb kunnen nemen in deze fase van mijn leven.

Terugkijkend ben ik trots op de stappen die ik heb kunnen zetten en ik weet ook dat ik er (nog) niet ben! Ik heb weer energie om verder te gaan ontdekken wat ik uit het leven verder kan halen!                                                                                                              De manier waarop Paul werkt is open en soms confronterend. Ik ben er enorm blij mee, het heeft mij zó aan het denken gezet en dat waardeer ik enorm.

Ik ben blij dat mijn arts Paul heeft genoemd en ik de stap heb gezet! Het heeft mij enorm geholpen om weer met beide voeten op de grond gezet te worden en weten waar mijn mogelijkhedenliggen en kan ik mijn dromen weer gaan volgen!

Arne (29) Krimpen aan de Lek

De wandel en coachgesprekken in de natuur zijn me beter bevallen dan ik had verwacht! Terwijl je wandelt vertel je meer dan je in de gaten hebt en is er rust en ruimte. Ik heb dan ook meer (onbewust) verteld dan ik heb vermoed en Paul hoort wat er niet gezegd wordt, hoe vreemd dit ook klinkt. Hij stelde vragen die mij wakker hebben gemaakt en waardoor ik meer inzicht kreeg in wat er echt aan de hand was.

Paul kan op een leuke manier gebruik maken van de natuur en je op die manier bij de kern van de vraag houden. Geen kans op afdwalen en door de bomen het bos niet meer zien! Het heeft mij enorm geholpen mijn oude manier van denken ruimte te geven en in te zien dat ik bepaal hoe, wat en wie ik toelaat in mijn leven.

 Wouter (49) Capelle aan den IJssel

Wil jij ook meer informatie ontvangen?

Schrijf je dan in en ontvang de laatste blog en leuke tips!

Privacybeleid

Dankjewel, je inschrijving is gelukt!