Don’t be affraid to be different,

be affraid to be the same!

– unknown –

 

Leuk je te ontmoeten

Hoi, mijn naam is Paul Simons en heb tot nu toe hele mooie en uiteraard ook minder leuke, vervelende dingen meegemaakt. Wie niet?

Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de financiële wereld, bij verzekeringsmaatschappijen en banken. Dat was leuk en leerzaam: veel leren over verschillende aspecten van verzekeringen, hypothekenen en financieel gebied. Wat het nog leuker maakte waren de contacten met klanten, samenwerken met collega’s, opleiden, begeleiden en coachen. Dit gaf voldoening en maakte het werken leuk!

De financiële wereld verandert snel en ik merk dat ook ík verander. Het wordt steeds minder mijn ‘ding’. Dat is jammer want wat je doet moet je met passie, plezier doen.

Nieuw startpunt

De reden dat ik een nieuwe start heb gemaakt is dat ik in 2010 mijn vrouw ben kwijtgeraakt aan een ongeneeslijke ziekte. Mijn grootste, diepste angst was waarheid geworden en mijn wereld stond stil! Ik stond er weer alleen voor en werd gedwongen na te denken over het leven, hoe ga ik mijn leven nu opnieuw inrichten?  Het voelde als een nieuw startpunt in mijn leven en moest ik keuzes maken: wat wil ik, wat vind ik leuk en hoe wil ik ooit deze aardbol gaan verlaten? Wat wil ik kunnen zeggen aan het einde van mijn leven? In ieder geval niet: ‘had ik maar…..’

Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om de juiste hulp, handvatten te kunnen krijgen. Tijdens het ruim 3-jarig ziekteproces hebben wij zelf enorm veel moeten uitzoeken. Niet wat betreft de behandelingen, artsen of verpleegkundigen, dat ging perfect.

Paul Simons Coach rondom kanker in Capelle aan den IJssel

Zelfbescherming

Zodra we thuis kwamen konden wij met onze emoties bijna geen kant op. Dat was moeilijk, je staat zo dicht bij elkaar en wil de ander niet nog meer pijn doen, kwetsen of zien huilen. Vrienden en familie waren altijd bereid te luisteren en te ondersteunen, ook daar vertel je niet alles tegen. Onbewust bescherm elkaar en probeer je het mooier voor te stellen dan het is. De waarheid is dat je op dat moment van zelfbescherming van je pad afdwaalt en de weg terugvinden…. is niet altijd even eenvoudig!

Daar ben ik achter gekomen na het overlijden van mijn vrouw. Ik had nooit vooruit gekeken, nooit nagedacht over het rouwproces. Ik deed maar wat en dat ging helaas niet al te geweldig, ik had totaal geen idee hoe ik moest rouwen. Als dan binnen ruim een jaar ook nog je beide ouders kort na elkaar overlijden is het hek van de dam. Ik heb lang tegen anderen netjes volgehouden “dat het goed ging”. Dat voelde voor mijzelf helaas compleet anders.

Mijn reis

Op dat moment realiseerde ik dat niet alleen mijn balans maar ook mijn kracht volledig verdwenen was. Ik moest mijn pad, mijn passie weer terugvinden. Ik vond coachen en begeleiden tijdens mijn werk enorm fijn om te doen en besloot opleidingen op het gebied van coaching te gaan volgen. De opleiding NLP was voor mij een eye-opener, mijn eigen coach heeft mij zo enorm uitgedaagd. Door de oefeningen werd ik geconfronteerd met mijn verleden en werd ook mijn kijk op de toekomst flink aangehaald. Op dat moment kwam ik erachter dat ik mezelf had aangeleerd een hele dikke muur om mezelf heen te bouwen zodat ik vooral geen pijn kon voelen en zo min mogelijk emoties kon laten zien. En dat terwijl ik een enorm sensitief persoon ben. Dat heb ik geweten!

De afgelopen jaren voelden dan ook als een enorme rollercoaster waarin ik van alles ben tegengekomen, weer heb leren voelen. Ik ben nu weer bewust van mijn emoties, mijn overtuigingen en het herkennen maar vooral erkennen van mezelf. Ik kan nu weer zeggen: ‘Ik mag er zijn en daar ben ik trots op!’

Heb jij het gevoel dat je 'vast' zit en niet verder komt ondanks je volledige inzet en ideeën?

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden en hoe jij jouw verandering kunt gaan inzetten?

Wat kan ik nog meer over mezelf vertellen?

 • De natuur is waar ik me goed voel, ik hou van het water en de bossen! Het geeft rust en tegelijk veel energie!
 • Ik ben gek op zeilen! Genieten van de vrijheid, kunnen vertrouwen op de wind, jezelf en heerlijk ontspannen.
 • Ik vind het leuk om te schilderen, een nieuwe hobby waar ik in 2012 mee ben begonnen. Het wordt steeds leuker, gaat steeds beter en geeft energie en rust.
 • Sporten is niet echt mijn ding. Ik hou het er maar op dat ik te ver van de sportschool woon.
 • Ik ben gek op reizen ver weg en dichtbij, het eiland Kauai (Hawaii) is mijn favoriete bestemming van de afgelopen jaren.
 • Ik leer nog iedere dag, zorg dat mijn kennis up-to-date blijft, zoek regelmatig nieuwe uitdagingen en nieuwe opleidingen voor nog meer kennis en plezier van het leren.
 • Golf vind ik nog steeds leuk maar kom er minder aan toe. Moet ik echt weer iets aan gaan doen!
 • Je mag me altijd wakker maken voor een goed glas wijn, uiteraard mag daar een heerlijke uitgebreide maaltijd bij! Zelf uitgebreid koken vind ik heerlijk, heerlijk uit eten is nog leuker!
 • Ik ben gek op muziek, het liefst 24 uur per dag! Mijn favorieten zijn Sting, David Sylvian, Leonard Cohen, jazz en lounge muziek! Lekker relaxen met een goed boek erbij ……. en een glas wijn uiteraard!
 • Ik heb interesse in moderne architectuur en moderne kunst, een favoriet is het Guggenheim museum in Bilbao (Spanje).
 • Het huishouden doen is niet mijn favoriete bezigheid en dan komt een oude eigenschap, uitstelgedrag, soms goed van pas!

Aanbevelingen van anderen

Via Skype ben ik een klein jaar door Paul gecoacht. Met veel liefde heeft hij mij op het juiste pad geholpen. Ik heb geleerd te voelen en bewust naar mijn eigen gedachte en gedrag te kijken. Stapje voor stapje ben ik steeds authentieker geworden.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik momenteel mijn dromen volg. Paul is een vriend voor het leven geworden.

Tim

Ho Chi Minh city - Vietnam

Ik heb de afgelopen maanden met Paul mee mogen wandelen en mooie open gesprekken gehad. Ik zat door een aantal oorzaken vast en wilde (her)ontdekken wie ik ben, wat ik wil en vooral wat mijn kwaliteiten zijn. Paul heeft mij iedere keer weer een spiegel voorgehouden en laten zien dat je het verleden niet meer kunt veranderen. Het heden en de toekomst is waar ik invloed op kan hebben maar dan moet ik er zelf wel iets voor doen. Ik heb geleerd te focussen op het positieve, te vertrouwen op mijn gevoel en minder terug te kijken.

Vol vertrouwen ga ik mijn pad volgen en ben je dankbaar dat je een tijdje meegelopen hebt!
Als mijn budget het zou toelaten zou ik mezelf regelmatig op een uurtje coaching met Paul trakteren net zoals een jaarlijkse APK! Het is fijn om met Paul te mogen sparren!
Bram

Rotterdam