De investering in jezelf

Hoe werk ik

We maken een afspraak voor een intake van 45 minuten waarin we kennismaken en proberen jouw hulpvraag duidelijk te krijgen. Wat is jouw doel of wat zoek jij om verder te kunnen in het leven. Als wij samen verder gaan maken we per keer een afspraak van een uur of anderhalf uur, dat bepaal jij. Na een aantal gesprekken evalueren we of we op de goede weg zitten. Om je meer inzicht te geven krijg je na iedere sessie huiswerkopdrachten waar je mee verder kunt in de ontwikkeling of sneller bij jouw doel kunt komen. Stilzitten is geen optie!

Particuliere tarieven

Een intakegesprek is altijd vrijblijvend en gratis! Tijdens het intakegesprek bespreken we jouw doel en jouw verwachtingen en leg ik uit hoe mijn werkwijze is. Uiteraard kijken we of je bij mij op de juiste plek bent en of er een ‘klik’ aanwezig is. Jij verdient ten slotte de beste ondersteuning! We maken een inschatting van het aantal gesprekken en wat de kosten zijn. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Mijn tarief bedraagt € 90,- per uur inclusief reiskosten en inclusief B.T.W.

Afhankelijk van de vraag kunnen we een pakket samenstellen op jouw wensen afgestemd of een losse coach probeer-sessie inplannen.  Er is geen wachttijd en de gesprekken starten na (aan)betaling. Betaling in termijnen is mogelijk, bij betaling in één keer wordt een korting berekend.

Zakelijke tarieven

Voor bedrijven die bereid zijn te investeren in het welzijn van de medewerkers reken ik een tarief van € 130,- per uur exclusief 21% BTW.

Een coachtraject leidt niet altijd direct tot snellere inzet van de medewerker. Het coachtraject kan inzicht bieden in de (nieuwe) mogelijkheden en de eventuele beperkingen in de werkzaamheden van de medewerker. Door coaching is het voor de werkgever mogelijk een duidelijker beeld te krijgen wat betreft inzetbaarheid, het oppakken van bepaalde taken en de verantwoordelijkheden. Er kan sneller en efficiënter worden afgestemd tussen de werkgever en werknemer waardoor er minder verzuimkosten ontstaan.

Veel werkgevers reserveren budgetten voor persoonlijke ontwikkeling en ziektepreventie van hun medewerkers. Uit onderzoek blijkt echter dat 40% van deze potjes niet wordt opgemaakt. Dus vraag ernaar bij je werkgever. Misschien is er meer mogelijk dan jij denkt.

De kosten van de belasting aftrekbaar maken

Wanneer je de coaching zelf betaalt, kun je deze inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken van de belasting. Voor meer informatie kun je hierover contact opnemen met de belastingdienst. Als Ondernemer of ZZP-er kun je zakelijke coaching als ondernemerskosten aftrekken bij de belasting. Ook kun je de omzetbelasting terugvorderen.

De coachgesprekken

Ik probeer zo min mogelijk gebruik te maken van een coachruimte. Ik ervaar dat de beste, mooiste resultaten worden behaald door buiten in de natuur, in het bos of langs het water gesprekken te voeren. Als je wandelt is niet alleen je lichaam in beweging maar ook je geest. Je hersenen worden geprikkeld, staan open voor nieuwe mogelijkheden en er onstaat creativiteit waardoor je vanuit een ander perspectief gaat kijken. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën en krijgt jouw verandering sneller vorm, dat is tenslotte waar het om gaat!

De natuur heeft een gunstig effect op depressies en mensen genezen sneller in de natuur door de frisse wind die door je hoofd waait. Je beweegt, kijkt rond en onbewust activeer je de hersenen en geprikkeld om open te staan voor nieuwe ervaringen en mogelijkheden. Al je zintuigen worden aangesproken en je bent letterlijk en figuurlijk in beweging en je lichaam.

Kralingse bos

De gesprekken kunnen plaatsvinden in, bijvoorbeeld, het Kralingse Bos of in het Lage Bergse Bos in Rotterdam. Uiteraard is ergens anders ook mogelijk, dit bespreken we bij aanvang en hangt onder andere af van de locatie en de reistijden.

Is het niet mogelijk om te wandelen of een andere manier mogelijk om in de natuur te zijn dan komen we samen wel tot een oplossing. Het gaat er altijd om dat jij je comfortabel voelt. Hou er dan wel rekening mee dat er eventueel extra kosten voor een coachruimte of extra reiskosten in rekening gebracht kunnen worden, uiteraard in overleg en van te voren met jou besproken.

 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden of ben je nieuwsgierig wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijven contact op via de mail of telefoon!