Home » Blog artikelen » Life Coaching » Radeloos? Vind je rust terug!
Voel jij je radeloos te midden van de ratrace die je leven lijkt te zijn geworden?

Radeloos? Vind je rust terug!

door | 30 jun, 2019 | Life Coaching

Leestijd: 2 minuten.

We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. We hebben allemaal drukke dagen, willen goed presteren op ons werk en doen ons best om voldoende aandacht te hebben voor ons privéleven. Het is dan logisch dat je stress ervaart, last krijgt van slaapproblemen en met het gevoel kampt dat je ver van jezelf af staat.

In de spiegel kijken

Zo kun je je behoorlijk radeloos voelen te midden van de ratrace die je leven lijkt te zijn geworden. Veel mensen worden in zo’n situatie opeens geconfronteerd met de vraag waar je al dat rennen, vliegen en draven eigenlijk voor doet. Na zoveel stress is het dan ook lastig te ontdekken waar je kracht, interesses en valkuilen eigenlijk liggen. Herken jij dit? Dan is het misschien tijd om in de spreekwoordelijke spiegel te kijken.

Balans terugvinden

Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen. Zo weet ik uit ervaring hoe het is om vast te zitten in je leven, waardoor je uit balans raakt en je kracht en energie kwijt bent. Door me te verdiepen en bekwamen in coaching kwam ik erachter dat er voldoende mogelijkheden zijn om jezelf weer te ontdekken. En ook jij kunt die balans terugvinden.

De wereld waarnemen

In de coachgesprekken gebruik ik NLP-technieken. NLP staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. Neuro betekent alles wat te maken heeft met de hersenen en het zenuwstelsel. Onze zintuigen zijn hierbij van groot belang, aangezien we deze gebruiken voor het waarnemen. Ieder mens neemt op unieke wijze waar en ziet de wereld op zijn of haar manier. Bij NLP wordt gekeken naar hoe jij op een optimale manier kunt waarnemen, zodat jij naar de wereld kijkt op een manier waar jij het meest aan hebt.

Communicatieve strategieën

Het woord ‘linguïstisch’ heeft betrekking op het taalgebruik. Door taal op een bepaalde manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je je eigen emotionele staat beïnvloedt. Tijdens de sessies leer je technieken om via taal en communicatie beter met je eigen emoties om te gaan. Zo leer je een negatief gevoel te vervangen door een positiever gevoel, door middel van je eigen communicatieve strategieën.

Stappen richting verandering

De ‘p’ in NLP staat voor programmeren. Dat houdt in dat je jezelf als het ware ‘herprogrammeert’ en je oude, belemmerende gedragspatronen ombuigt naar positiever en zinvoller gedrag. Want iedereen heeft wel een rugzakje, nare ervaringen uit het verleden die je in het heden nog steeds dwarszitten en meedraagt. Door middel van NLP kun je meer inzicht krijgen in de manier waarop jouw brein informatie verwerkt. Zodra je dat weet, kun je stappen zetten richting verandering. Want pas als je je valkuilen herkent, kun je er iets aan doen. De bruikbare technieken zijn daardoor niet voor iedereen hetzelfde, afhankelijk van hoe jij verwerkt wordt bepaald wat werkt voor jou.

De natuur als coachruimte

De coachgesprekken voer ik het liefst zo min mogelijk in een coachruimte. Juist de vrijheid en rust van de natuur is bijzonder waardevol. Door te wandelen tijdens het gesprek, prikkel je lichaam en geest en kijk je vanuit een ander perspectief naar je situatie. Zo ontstaat er bovendien ruimte voor nieuwe ideeën, en kan jouw positieve verandering beginnen.

Is dit voor jou herkenbaar en wil de de mogelijkheden onderzoeken die je verder kunnen helpen jouw pad weer te vinden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en laten we jouw pad samen een stuk bewandelen!

Gerelateerde artikelen

Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Je dacht dat je nooit ziek werd. Maar dan plotseling stort dat vertrouwen in. Voor het eerst laat je lichaam je écht in de steek en moet je leren om te accepteren dat je alles niet zelf kunt en hulp nodig hebt. Een stukje zekerheid valt weg. De gezondheid die je voorheen voor lief nam, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Je moet een deel van je zelfstandigheid en vrijheid opgeven. Je krijgt te maken met je eigen beperkingen. En ook de toekomst ziet er opeens onzeker uit. Om te leren hoe je je ziekte kunt accepteren en meer inzicht te krijgen in je gevoelens, kan het helpen om hierover te praten met een coach. Daarom bied ik graag een luisterend oor. Door het verlies van mijn vrouw heb ik zelf meegemaakt wat er bij een ernstige ziekte komt kijken. Tijdens onze wandelingen leer ik je daarom om de angst en onzekerheid los te laten en weer de rust in jezelf te vinden. Zo kun je je weer focussen op het positieve en krijg je de regie over je leven weer terug.

Lees meer
Hoe ga ik beter om met conflicten?

Hoe ga ik beter om met conflicten?

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: conflicten. Wanneer je boos bent, is het moeilijker om met anderen te praten en te verbinden. Soms lijken situaties daarom onoplosbaar, terwijl je er het liefst goed uit wilt komen.
Wil jij samen de mogelijkheden onderzoeken die je hebt om jezelf opnieuw te ontdekken en te ontplooien zodat je hernieuwd zelfvertrouwen kunt vinden. Want ook jij kunt krachtig en gebalanceerd in het leven komen te staan!

Lees meer
Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

De coronaperiode heeft een hand gehad in de verandering van veel carrières. Zo staat menig werknemer ineens op straat door de grote onzekerheid binnen hun branche en heeft de crisis veel mensen aan het denken gezet. Je wilt niet langer een wiel zijn binnen een slecht geoliede machine, jezelf suf rennen voor een werkgever die niet naar je omkijkt of al je tijd schenken aan een baan die je geen voldoening brengt. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en je denkt eraan om een eigen bedrijf te beginnen. Kortom: je wilt je eigen baas zijn. Een goede manier om meer zelfinzicht te vergaren, is een coachingstraject. Je leert je eigen kracht zo beter kennen en wordt tegelijkertijd bewuster van je tekortkomingen. Wellicht kun je je eigen communicatievaardigheden nog verbeteren of houdt je eigen denk- en gedragspatroon je tegen om het beste uit jezelf te halen. Ik geef je dan de nodige handvatten om beter grip te krijgen op wat je voelt. Laat de onzekerheid, angst en negativiteit daarom in het verleden en begin met stappen te zetten naar succes.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin