Home » Blog artikelen » Life Coaching » Radeloos? Vind je rust terug!
Voel jij je radeloos te midden van de ratrace die je leven lijkt te zijn geworden?

Radeloos? Vind je rust terug!

door | 30 jun, 2019 | Life Coaching

Leestijd: 2 minuten.

We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. We hebben allemaal drukke dagen, willen goed presteren op ons werk en doen ons best om voldoende aandacht te hebben voor ons privéleven. Het is dan logisch dat je stress ervaart, last krijgt van slaapproblemen en met het gevoel kampt dat je ver van jezelf af staat.

In de spiegel kijken

Zo kun je je behoorlijk radeloos voelen te midden van de ratrace die je leven lijkt te zijn geworden. Veel mensen worden in zo’n situatie opeens geconfronteerd met de vraag waar je al dat rennen, vliegen en draven eigenlijk voor doet. Na zoveel stress is het dan ook lastig te ontdekken waar je kracht, interesses en valkuilen eigenlijk liggen. Herken jij dit? Dan is het misschien tijd om in de spreekwoordelijke spiegel te kijken.

Balans terugvinden

Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen. Zo weet ik uit ervaring hoe het is om vast te zitten in je leven, waardoor je uit balans raakt en je kracht en energie kwijt bent. Door me te verdiepen en bekwamen in coaching kwam ik erachter dat er voldoende mogelijkheden zijn om jezelf weer te ontdekken. En ook jij kunt die balans terugvinden.

De wereld waarnemen

In de coachgesprekken gebruik ik NLP-technieken. NLP staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. Neuro betekent alles wat te maken heeft met de hersenen en het zenuwstelsel. Onze zintuigen zijn hierbij van groot belang, aangezien we deze gebruiken voor het waarnemen. Ieder mens neemt op unieke wijze waar en ziet de wereld op zijn of haar manier. Bij NLP wordt gekeken naar hoe jij op een optimale manier kunt waarnemen, zodat jij naar de wereld kijkt op een manier waar jij het meest aan hebt.

Communicatieve strategieën

Het woord ‘linguïstisch’ heeft betrekking op het taalgebruik. Door taal op een bepaalde manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je je eigen emotionele staat beïnvloedt. Tijdens de sessies leer je technieken om via taal en communicatie beter met je eigen emoties om te gaan. Zo leer je een negatief gevoel te vervangen door een positiever gevoel, door middel van je eigen communicatieve strategieën.

Stappen richting verandering

De ‘p’ in NLP staat voor programmeren. Dat houdt in dat je jezelf als het ware ‘herprogrammeert’ en je oude, belemmerende gedragspatronen ombuigt naar positiever en zinvoller gedrag. Want iedereen heeft wel een rugzakje, nare ervaringen uit het verleden die je in het heden nog steeds dwarszitten en meedraagt. Door middel van NLP kun je meer inzicht krijgen in de manier waarop jouw brein informatie verwerkt. Zodra je dat weet, kun je stappen zetten richting verandering. Want pas als je je valkuilen herkent, kun je er iets aan doen. De bruikbare technieken zijn daardoor niet voor iedereen hetzelfde, afhankelijk van hoe jij verwerkt wordt bepaald wat werkt voor jou.

De natuur als coachruimte

De coachgesprekken voer ik het liefst zo min mogelijk in een coachruimte. Juist de vrijheid en rust van de natuur is bijzonder waardevol. Door te wandelen tijdens het gesprek, prikkel je lichaam en geest en kijk je vanuit een ander perspectief naar je situatie. Zo ontstaat er bovendien ruimte voor nieuwe ideeën, en kan jouw positieve verandering beginnen.

Is dit voor jou herkenbaar en wil de de mogelijkheden onderzoeken die je verder kunnen helpen jouw pad weer te vinden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en laten we jouw pad samen een stuk bewandelen!

Gerelateerde artikelen

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

De afgelopen maanden is er veel gebeurd, heel veel en zelfs teveel! Als er íéts is wat ons geleerd heeft dat ons leven in korte tijd enorm kan veranderen, is dat het Coronavirus wel. Eerst was het een ver-van-ons-bedgebeuren, maar inmiddels weten we dat het ons allemaal treft. Iedereen heeft te maken met de gevolgen van Corona: voor ons als mens, voor onze bedrijven, voor onze gehele economie. We zijn er allemaal bij betrokken geraakt en het heeft een enorme impact. Op iedereen!
Dat kan ook betekenen dat angst en vertrouwen harder gaan meespelen in je leven, in jouw systeem. Doemscenario’s, angst voor de toekomst van je jezelf, je werk of voor je kinderen. Angst sla je op en neem je mee naar de donkere kant van het leven en dat is niet alleen zonde, het is niet nodig! Lees hier meer over de mogelijkheid om je angsten te leren kennen en ermee te om te gaan.

lees verder
Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan? Lukt het je maar niet om de woede en agressiviteit in toom te houden en wil je niet langer je relaties beschadigen? Coaching kan dan een uitkomst zijn, door te leren hoe je op een bewustere manier omgaat met deze gevoelens.

lees verder
Hoe zie je jouw toekomst?

Hoe zie je jouw toekomst?

Je hoort vandaag de dag niets anders dan Corona of Covid-19. Alles draait om een aantal zaken: Veilgheid, anderhalve meter afstand, binnen blijven en handen wassen. Het moment om na te denken en na ta gaan of je op het juiste pad in je leven bent. Wil je iets anders, is je huidige werkt en leven echt wat je ooit wilde. Neem je genoeg tijd voor jezelf en je familie en vrienden. Ben je niet teveel bezig voor een ander? Lees hier meer over jouw toekomst en de mogelijkheden die nu ontstaan.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WIL JIJ OOK MEER INFORMATIE ONTVANGEN? SCHRIJF JE DAN IN EN ONTVANG DE LAATSTE BLOG EN LEUKE TIPS!

Privacybeleid

Dankjewel, je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin