Home » Blog artikelen » Life Coaching » Ontdekken wat je echt leuk vind in dit leven
Ontdekken wat je echt leuk vind in dit leven

Ontdekken wat je echt leuk vind in dit leven

door | 22 dec, 2019 | Life Coaching

Leestijd: 2 minuten.

Het doormaken van een ernstige ziekte als kanker heeft vaak ingrijpende gevolgen. Er volgt een lange periode van doktersafspraken, onderzoeken, behandelingen en, hopelijk, hersteltijd. Wanneer je na die tijd schoon wordt verklaard, is dat natuurlijk geweldig nieuws. Voor je strekt zich ineens de toekomst weer uit, klaar om ingevuld te worden. En vaak is dat een moment waarop velen zich heel bewust worden dat ze willen doen wat ze écht leuk en belangrijk vinden. Maar hoe ontdek je dat?

Echt gaan voor geluk

Sommige voormalig kankerpatiënten krijgen te maken met een zogenaamd ‘zwart gat’. Lang was je leven zo bepaald door die ziekte, dat je nu alles uit je leven wilt halen. Over tot de orde van de dag, voorwaarts. Maar ondanks dat de gebeurtenis je het inzicht heeft gegeven nu echt te gaan voor wat je gelukkig maakt, is het soms toch lastig om te weten wat dat nu precies is. Want we willen allemaal gelukkig zijn, en toch is de weg om daar te komen niet altijd gemakkelijk.

Blik naar binnen

Om de juiste keuze(s) te kunnen maken, is het allereerst belangrijk om te weten wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Soms is deze blik naar binnen best spannend. Zeker na ziekte, want er kan in de tussentijd nogal wat veranderd zijn. Dit pittige vraagstuk hoef je niet alleen op te lossen. Coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kan je daarbij helpen. Graag help ik je om jezelf toe te staan je dromen te onderzoeken. Door middel van de handvatten die ik je aanreik, ontstaat er langzamerhand meer helderheid bij vragen als ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik (nog)’.

Grip terugpakken

Als coach help ik je, met andere woorden, om jouw spreekwoordelijke spiegel op te schonen. Hierdoor verhelderen je gedachten, kunnen we werken aan het verder versterken van je kwaliteiten en leer je waar je kracht en energie van krijgt. Pas wanneer je dat weet, kun je de stappen zetten die je daar brengen. Aangezien we ook werken aan zelfvertrouwen, iets dat na ziekte vaak geschaad kan zijn, helpt dat je op verschillende fronten de grip over je eigen leven terug te pakken en je te bewegen in de richting van hetgeen je écht wilt en kracht geeft.

Maatwerk

Een coachtraject is natuurlijk altijd maatwerk. Zo werk ik in een praktijk wanneer je je daar prettig bij voelt, maar kan ik ook thuis coachen of gaan we al wandelend met elkaar in gesprek. Aan de hand van verschillende technieken bespreken we waar je tegenaan loopt. Ik heb evenmin pasklare antwoorden, en dat is ook niet belangrijk. Want mijn doel is dat jij die antwoorden ontdekt en op den duur zelf weer verder kunt.

Over Paul Simons

Ik ben nu zo’n zeven jaar coach. In de laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van coachen rondom kanker. Ik ben hiermee in aanraking gekomen door mijn vrouw. Zij is overleden aan kanker. Natuurlijk had ik het heel erg leuk gevonden als zij nog in mijn leven zou zijn. Maar ik ben haar ook heel dankbaar: dankzij haar kan ik nu dit werk doen. Tijdens de coaching wil ik mensen stimuleren om hun vaste en automatische patronen los te laten. Ik probeer hen tot nieuwe inzichten te laten komen, en de focus te leggen op de dingen die zij nog wél kunnen. Zo hoeven zij niet meer bang en onzeker te zijn, maar krijgen ze de regie over hun leven terug.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden en ontdekken wat jij weer echt leuk vind? Onderzoeken wat je kunt doen om (weer) te kunnen zeggen dat je lekker in je vel zit en weet wat jouw doel is?

Neem vrijblijvend contact op! In een gratis online gesprek van 45 minuten kunnen wij samen onderzoeken waar jij naar op zoek bent of waar jij naar toe wilt.

Gerelateerde artikelen

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

De afgelopen maanden is er veel gebeurd, heel veel en zelfs teveel! Als er íéts is wat ons geleerd heeft dat ons leven in korte tijd enorm kan veranderen, is dat het Coronavirus wel. Eerst was het een ver-van-ons-bedgebeuren, maar inmiddels weten we dat het ons allemaal treft. Iedereen heeft te maken met de gevolgen van Corona: voor ons als mens, voor onze bedrijven, voor onze gehele economie. We zijn er allemaal bij betrokken geraakt en het heeft een enorme impact. Op iedereen!
Dat kan ook betekenen dat angst en vertrouwen harder gaan meespelen in je leven, in jouw systeem. Doemscenario’s, angst voor de toekomst van je jezelf, je werk of voor je kinderen. Angst sla je op en neem je mee naar de donkere kant van het leven en dat is niet alleen zonde, het is niet nodig! Lees hier meer over de mogelijkheid om je angsten te leren kennen en ermee te om te gaan.

lees verder
Met life-coaching kun jij echt die mooie stap gaan zetten!

Met life-coaching kun jij echt die mooie stap gaan zetten!

Herken je dat? Je zit boordevol ideeën, maar eigenlijk komt er nooit wat van. Je krijgt het simpelweg niet van de grond. En dat, terwijl je er dolgraag mee aan de slag wilt. Op de één of andere manier heb je geen idee waar je moet beginnen. Hoe mooi zou het zijn als je het beste uit jezelf kunt halen, eindelijk die droom kunt verwezenlijken en elke dag blij wordt van wat je doet?
Soms kom je er in je eentje gewoon niet uit. Dan is het heerlijk om met mij, als onafhankelijk persoon, te sparren over waar jij tegenaan loopt. Samen met mij maak je veel grotere stappen naar een beter leven.

lees verder
Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

De coronaperiode heeft een hand gehad in de verandering van veel carrières. Zo staat menig werknemer ineens op straat door de grote onzekerheid binnen hun branche en heeft de crisis veel mensen aan het denken gezet. Je wilt niet langer een wiel zijn binnen een slecht geoliede machine, jezelf suf rennen voor een werkgever die niet naar je omkijkt of al je tijd schenken aan een baan die je geen voldoening brengt. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en je denkt eraan om een eigen bedrijf te beginnen. Kortom: je wilt je eigen baas zijn. Een goede manier om meer zelfinzicht te vergaren, is een coachingstraject. Je leert je eigen kracht zo beter kennen en wordt tegelijkertijd bewuster van je tekortkomingen. Wellicht kun je je eigen communicatievaardigheden nog verbeteren of houdt je eigen denk- en gedragspatroon je tegen om het beste uit jezelf te halen. Ik geef je dan de nodige handvatten om beter grip te krijgen op wat je voelt. Laat de onzekerheid, angst en negativiteit daarom in het verleden en begin met stappen te zetten naar succes.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIL JIJ OOK MEER INFORMATIE ONTVANGEN? SCHRIJF JE DAN IN EN ONTVANG DE LAATSTE BLOG EN LEUKE TIPS!

Privacybeleid

Dankjewel, je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin