Home » Blog artikelen » Life Coaching » Ontdekken wat je echt leuk vind in dit leven
Ontdekken wat je echt leuk vind in dit leven

Ontdekken wat je echt leuk vind in dit leven

door | 22 dec, 2019 | Life Coaching

Leestijd: 2 minuten.

Het doormaken van een ernstige ziekte als kanker heeft vaak ingrijpende gevolgen. Er volgt een lange periode van doktersafspraken, onderzoeken, behandelingen en, hopelijk, hersteltijd. Wanneer je na die tijd schoon wordt verklaard, is dat natuurlijk geweldig nieuws. Voor je strekt zich ineens de toekomst weer uit, klaar om ingevuld te worden. En vaak is dat een moment waarop velen zich heel bewust worden dat ze willen doen wat ze écht leuk en belangrijk vinden. Maar hoe ontdek je dat?

Echt gaan voor geluk

Sommige voormalig kankerpatiënten krijgen te maken met een zogenaamd ‘zwart gat’. Lang was je leven zo bepaald door die ziekte, dat je nu alles uit je leven wilt halen. Over tot de orde van de dag, voorwaarts. Maar ondanks dat de gebeurtenis je het inzicht heeft gegeven nu echt te gaan voor wat je gelukkig maakt, is het soms toch lastig om te weten wat dat nu precies is. Want we willen allemaal gelukkig zijn, en toch is de weg om daar te komen niet altijd gemakkelijk.

Blik naar binnen

Om de juiste keuze(s) te kunnen maken, is het allereerst belangrijk om te weten wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Soms is deze blik naar binnen best spannend. Zeker na ziekte, want er kan in de tussentijd nogal wat veranderd zijn. Dit pittige vraagstuk hoef je niet alleen op te lossen. Coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling kan je daarbij helpen. Graag help ik je om jezelf toe te staan je dromen te onderzoeken. Door middel van de handvatten die ik je aanreik, ontstaat er langzamerhand meer helderheid bij vragen als ‘Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik (nog)’.

Grip terugpakken

Als coach help ik je, met andere woorden, om jouw spreekwoordelijke spiegel op te schonen. Hierdoor verhelderen je gedachten, kunnen we werken aan het verder versterken van je kwaliteiten en leer je waar je kracht en energie van krijgt. Pas wanneer je dat weet, kun je de stappen zetten die je daar brengen. Aangezien we ook werken aan zelfvertrouwen, iets dat na ziekte vaak geschaad kan zijn, helpt dat je op verschillende fronten de grip over je eigen leven terug te pakken en je te bewegen in de richting van hetgeen je écht wilt en kracht geeft.

Maatwerk

Een coachtraject is natuurlijk altijd maatwerk. Zo werk ik in een praktijk wanneer je je daar prettig bij voelt, maar kan ik ook thuis coachen of gaan we al wandelend met elkaar in gesprek. Aan de hand van verschillende technieken bespreken we waar je tegenaan loopt. Ik heb evenmin pasklare antwoorden, en dat is ook niet belangrijk. Want mijn doel is dat jij die antwoorden ontdekt en op den duur zelf weer verder kunt.

Over Paul Simons

Ik ben nu zo’n zeven jaar coach. In de laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van coachen rondom kanker. Ik ben hiermee in aanraking gekomen door mijn vrouw. Zij is overleden aan kanker. Natuurlijk had ik het heel erg leuk gevonden als zij nog in mijn leven zou zijn. Maar ik ben haar ook heel dankbaar: dankzij haar kan ik nu dit werk doen. Tijdens de coaching wil ik mensen stimuleren om hun vaste en automatische patronen los te laten. Ik probeer hen tot nieuwe inzichten te laten komen, en de focus te leggen op de dingen die zij nog wél kunnen. Zo hoeven zij niet meer bang en onzeker te zijn, maar krijgen ze de regie over hun leven terug.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden en ontdekken wat jij weer echt leuk vind? Onderzoeken wat je kunt doen om (weer) te kunnen zeggen dat je lekker in je vel zit en weet wat jouw doel is?

Neem vrijblijvend contact op! In een gratis online gesprek van 45 minuten kunnen wij samen onderzoeken waar jij naar op zoek bent of waar jij naar toe wilt.

Gerelateerde artikelen

Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan? Lukt het je maar niet om de woede en agressiviteit in toom te houden en wil je niet langer je relaties beschadigen? Coaching kan dan een uitkomst zijn, door te leren hoe je op een bewustere manier omgaat met deze gevoelens.

Lees meer
Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Je dacht dat je nooit ziek werd. Maar dan plotseling stort dat vertrouwen in. Voor het eerst laat je lichaam je écht in de steek en moet je leren om te accepteren dat je alles niet zelf kunt en hulp nodig hebt. Een stukje zekerheid valt weg. De gezondheid die je voorheen voor lief nam, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Je moet een deel van je zelfstandigheid en vrijheid opgeven. Je krijgt te maken met je eigen beperkingen. En ook de toekomst ziet er opeens onzeker uit. Om te leren hoe je je ziekte kunt accepteren en meer inzicht te krijgen in je gevoelens, kan het helpen om hierover te praten met een coach. Daarom bied ik graag een luisterend oor. Door het verlies van mijn vrouw heb ik zelf meegemaakt wat er bij een ernstige ziekte komt kijken. Tijdens onze wandelingen leer ik je daarom om de angst en onzekerheid los te laten en weer de rust in jezelf te vinden. Zo kun je je weer focussen op het positieve en krijg je de regie over je leven weer terug.

Lees meer
Hoe ga ik beter om met conflicten?

Hoe ga ik beter om met conflicten?

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: conflicten. Wanneer je boos bent, is het moeilijker om met anderen te praten en te verbinden. Soms lijken situaties daarom onoplosbaar, terwijl je er het liefst goed uit wilt komen.
Wil jij samen de mogelijkheden onderzoeken die je hebt om jezelf opnieuw te ontdekken en te ontplooien zodat je hernieuwd zelfvertrouwen kunt vinden. Want ook jij kunt krachtig en gebalanceerd in het leven komen te staan!

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin