Home » Blog artikelen » Life Coaching » Hoe zie je jouw toekomst?
Hoe ga jij jouw toekomst tegemoet

Hoe zie je jouw toekomst?

door | 21 jul, 2020 | Life Coaching

Leestijd: 3 minuten

Op dit moment hoor je (bijna) niets anders meer dan Corona of Covid-19. Je wordt er de hele dag mee geconfronteerd. Je hoort en ziet niets anders in de media, moet rekening houden met de anderhalve meter regel en handen wassen tot je er kierewiet van wordt. Zoveel mogelijk thuisblijven en van huis uit werken. De wereld, onze wereld staat volledig op zijn kop!

Stof tot nadenken

Het virus zet ons (bijna) stil. Je gaat minder de deur uit, ons sociale leven is er nu even niet en je leeft 24 uur per dag met je gezin, partner samen of misschien alleen. Misschien vind je dat het fijn maar kan ook irritatie (gaan) opleveren. Ons leven wordt nu voor ons bepaald, wat mogen we wel en wat beslist niet. Wat gaat er straks gebeuren en hoe ga je verder?

Wake-up call

Het is nu hét moment om na te denken over de toekomst. Noem het een ‘wake-up call’ in deze onzekere tijden. Weet jij wat je écht belangrijk vindt, ben je tevreden met je leven, je werk en maak je voldoende tijd vrij voor jezelf of je familie? Natuurlijk gebeurd er heel erg veel op dit moment maar dat betekent ook dat je teruggeworpen wordt naar de basis. Je kunt bijna niet anders dan nadenken en is het tijd om keuzes te gaan maken.

Ontdekkingsreis

Het kan ook betekenen dat je even niet weet waar je verstandig aan doet. Heb je het niet naar je zin op je werk? Is dit dan wel het moment om rond te gaan kijken naar iets anders? Het is dan juist mooi dat je je realiseert dat er andere opties of mogelijkheden zijn waar je nu meer de tijd voor kunt nemen. Juist omdat je gedwongen wordt om niets te doen. De stop op sociale verplichtingen, het dagelijkse rennen en vliegen is er niet. Hét moment voor jou om te landen. Met beide voeten (weer) op de aarde komen. De tijd nemen om na te gaan waar jij gelukkig van wordt!

Tijd voor actie

Weet dat de huidige periode ons dwingt na te denken, maak er gebruik van. Ga terug naar de basis. Bedenk, fantaseer over wat je allemaal kunt gaan doen. Ik kan je hierbij ondersteunen om tot jouw kern te komen en handvatten bieden om verder te komen. Samen ontdekken waar jouw mogelijkheden en kracht ligt. Inzicht in je sterke en zwakke punten zichtbaar maken. Jouw plannen, jouw dromen zijn veel te waardevol om ze ongebruikt te laten liggen. Gebruik deze periode waarin we stil staan om verder te komen!

Durf te leven

Omstandigheden of gebeurtenissen in je leven daar heb je geen invloed op, maar wel de manier hoe je er mee omgaat. Dat is en blijft altijd een keuze. Hoe bewuster je die keuze nu maakt, hoe leuker je het proces en de uitkomst ervaart. Wat je ook wilt veranderen in je leven maak een keuze. Maak in ieder geval nu een keuze voor jezelf, gun jezelf deze kans! Durf verder te kijken en durf te leven!

Is dit voor jou herkenbaar en wil de de mogelijkheden onderzoeken die je verder kunnen helpen jouw pad weer te vinden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en laten we samen jouw pad een stuk bewandelen!

 

“Wacht niet op het perfecte moment maar pak het moment

en maak het perfect”

Gerelateerde artikelen

Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan? Lukt het je maar niet om de woede en agressiviteit in toom te houden en wil je niet langer je relaties beschadigen? Coaching kan dan een uitkomst zijn, door te leren hoe je op een bewustere manier omgaat met deze gevoelens.

Lees meer
Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

De coronaperiode heeft een hand gehad in de verandering van veel carrières. Zo staat menig werknemer ineens op straat door de grote onzekerheid binnen hun branche en heeft de crisis veel mensen aan het denken gezet. Je wilt niet langer een wiel zijn binnen een slecht geoliede machine, jezelf suf rennen voor een werkgever die niet naar je omkijkt of al je tijd schenken aan een baan die je geen voldoening brengt. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en je denkt eraan om een eigen bedrijf te beginnen. Kortom: je wilt je eigen baas zijn. Een goede manier om meer zelfinzicht te vergaren, is een coachingstraject. Je leert je eigen kracht zo beter kennen en wordt tegelijkertijd bewuster van je tekortkomingen. Wellicht kun je je eigen communicatievaardigheden nog verbeteren of houdt je eigen denk- en gedragspatroon je tegen om het beste uit jezelf te halen. Ik geef je dan de nodige handvatten om beter grip te krijgen op wat je voelt. Laat de onzekerheid, angst en negativiteit daarom in het verleden en begin met stappen te zetten naar succes.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin