Home » Blog artikelen » Life Coaching » Hoe zie je jouw toekomst?
Hoe ga jij jouw toekomst tegemoet

Hoe zie je jouw toekomst?

door | 21 jul, 2020 | Life Coaching

Leestijd: 3 minuten

Op dit moment hoor je (bijna) niets anders meer dan Corona of Covid-19. Je wordt er de hele dag mee geconfronteerd. Je hoort en ziet niets anders in de media, moet rekening houden met de anderhalve meter regel en handen wassen tot je er kierewiet van wordt. Zoveel mogelijk thuisblijven en van huis uit werken. De wereld, onze wereld staat volledig op zijn kop!

Stof tot nadenken

Het virus zet ons (bijna) stil. Je gaat minder de deur uit, ons sociale leven is er nu even niet en je leeft 24 uur per dag met je gezin, partner samen of misschien alleen. Misschien vind je dat het fijn maar kan ook irritatie (gaan) opleveren. Ons leven wordt nu voor ons bepaald, wat mogen we wel en wat beslist niet. Wat gaat er straks gebeuren en hoe ga je verder?

Wake-up call

Het is nu hét moment om na te denken over de toekomst. Noem het een ‘wake-up call’ in deze onzekere tijden. Weet jij wat je écht belangrijk vindt, ben je tevreden met je leven, je werk en maak je voldoende tijd vrij voor jezelf of je familie? Natuurlijk gebeurd er heel erg veel op dit moment maar dat betekent ook dat je teruggeworpen wordt naar de basis. Je kunt bijna niet anders dan nadenken en is het tijd om keuzes te gaan maken.

Ontdekkingsreis

Het kan ook betekenen dat je even niet weet waar je verstandig aan doet. Heb je het niet naar je zin op je werk? Is dit dan wel het moment om rond te gaan kijken naar iets anders? Het is dan juist mooi dat je je realiseert dat er andere opties of mogelijkheden zijn waar je nu meer de tijd voor kunt nemen. Juist omdat je gedwongen wordt om niets te doen. De stop op sociale verplichtingen, het dagelijkse rennen en vliegen is er niet. Hét moment voor jou om te landen. Met beide voeten (weer) op de aarde komen. De tijd nemen om na te gaan waar jij gelukkig van wordt!

Tijd voor actie

Weet dat de huidige periode ons dwingt na te denken, maak er gebruik van. Ga terug naar de basis. Bedenk, fantaseer over wat je allemaal kunt gaan doen. Ik kan je hierbij ondersteunen om tot jouw kern te komen en handvatten bieden om verder te komen. Samen ontdekken waar jouw mogelijkheden en kracht ligt. Inzicht in je sterke en zwakke punten zichtbaar maken. Jouw plannen, jouw dromen zijn veel te waardevol om ze ongebruikt te laten liggen. Gebruik deze periode waarin we stil staan om verder te komen!

Durf te leven

Omstandigheden of gebeurtenissen in je leven daar heb je geen invloed op, maar wel de manier hoe je er mee omgaat. Dat is en blijft altijd een keuze. Hoe bewuster je die keuze nu maakt, hoe leuker je het proces en de uitkomst ervaart. Wat je ook wilt veranderen in je leven maak een keuze. Maak in ieder geval nu een keuze voor jezelf, gun jezelf deze kans! Durf verder te kijken en durf te leven!

Is dit voor jou herkenbaar en wil de de mogelijkheden onderzoeken die je verder kunnen helpen jouw pad weer te vinden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en laten we samen jouw pad een stuk bewandelen!

 

“Wacht niet op het perfecte moment maar pak het moment

en maak het perfect”

Gerelateerde artikelen

Hoe ga ik beter om met conflicten?

Hoe ga ik beter om met conflicten?

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: conflicten. Wanneer je boos bent, is het moeilijker om met anderen te praten en te verbinden. Soms lijken situaties daarom onoplosbaar, terwijl je er het liefst goed uit wilt komen.
Wil jij samen de mogelijkheden onderzoeken die je hebt om jezelf opnieuw te ontdekken en te ontplooien zodat je hernieuwd zelfvertrouwen kunt vinden. Want ook jij kunt krachtig en gebalanceerd in het leven komen te staan!

lees verder
Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Je dacht dat je nooit ziek werd. Maar dan plotseling stort dat vertrouwen in. Voor het eerst laat je lichaam je écht in de steek en moet je leren om te accepteren dat je alles niet zelf kunt en hulp nodig hebt. Een stukje zekerheid valt weg. De gezondheid die je voorheen voor lief nam, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Je moet een deel van je zelfstandigheid en vrijheid opgeven. Je krijgt te maken met je eigen beperkingen. En ook de toekomst ziet er opeens onzeker uit. Om te leren hoe je je ziekte kunt accepteren en meer inzicht te krijgen in je gevoelens, kan het helpen om hierover te praten met een coach. Daarom bied ik graag een luisterend oor. Door het verlies van mijn vrouw heb ik zelf meegemaakt wat er bij een ernstige ziekte komt kijken. Tijdens onze wandelingen leer ik je daarom om de angst en onzekerheid los te laten en weer de rust in jezelf te vinden. Zo kun je je weer focussen op het positieve en krijg je de regie over je leven weer terug.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WIL JIJ OOK MEER INFORMATIE ONTVANGEN? SCHRIJF JE DAN IN EN ONTVANG DE LAATSTE BLOG EN LEUKE TIPS!

Privacybeleid

Dankjewel, je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin