Home » Blog artikelen » Life Coaching » Hoe zie je jouw toekomst?
Hoe ga jij jouw toekomst tegemoet

Hoe zie je jouw toekomst?

door | 21 jul, 2020 | Life Coaching

Leestijd: 3 minuten

Op dit moment hoor je (bijna) niets anders meer dan Corona of Covid-19. Je wordt er de hele dag mee geconfronteerd. Je hoort en ziet niets anders in de media, moet rekening houden met de anderhalve meter regel en handen wassen tot je er kierewiet van wordt. Zoveel mogelijk thuisblijven en van huis uit werken. De wereld, onze wereld staat volledig op zijn kop!

Stof tot nadenken

Het virus zet ons (bijna) stil. Je gaat minder de deur uit, ons sociale leven is er nu even niet en je leeft 24 uur per dag met je gezin, partner samen of misschien alleen. Misschien vind je dat het fijn maar kan ook irritatie (gaan) opleveren. Ons leven wordt nu voor ons bepaald, wat mogen we wel en wat beslist niet. Wat gaat er straks gebeuren en hoe ga je verder?

Wake-up call

Het is nu hét moment om na te denken over de toekomst. Noem het een ‘wake-up call’ in deze onzekere tijden. Weet jij wat je écht belangrijk vindt, ben je tevreden met je leven, je werk en maak je voldoende tijd vrij voor jezelf of je familie? Natuurlijk gebeurd er heel erg veel op dit moment maar dat betekent ook dat je teruggeworpen wordt naar de basis. Je kunt bijna niet anders dan nadenken en is het tijd om keuzes te gaan maken.

Ontdekkingsreis

Het kan ook betekenen dat je even niet weet waar je verstandig aan doet. Heb je het niet naar je zin op je werk? Is dit dan wel het moment om rond te gaan kijken naar iets anders? Het is dan juist mooi dat je je realiseert dat er andere opties of mogelijkheden zijn waar je nu meer de tijd voor kunt nemen. Juist omdat je gedwongen wordt om niets te doen. De stop op sociale verplichtingen, het dagelijkse rennen en vliegen is er niet. Hét moment voor jou om te landen. Met beide voeten (weer) op de aarde komen. De tijd nemen om na te gaan waar jij gelukkig van wordt!

Tijd voor actie

Weet dat de huidige periode ons dwingt na te denken, maak er gebruik van. Ga terug naar de basis. Bedenk, fantaseer over wat je allemaal kunt gaan doen. Ik kan je hierbij ondersteunen om tot jouw kern te komen en handvatten bieden om verder te komen. Samen ontdekken waar jouw mogelijkheden en kracht ligt. Inzicht in je sterke en zwakke punten zichtbaar maken. Jouw plannen, jouw dromen zijn veel te waardevol om ze ongebruikt te laten liggen. Gebruik deze periode waarin we stil staan om verder te komen!

Durf te leven

Omstandigheden of gebeurtenissen in je leven daar heb je geen invloed op, maar wel de manier hoe je er mee omgaat. Dat is en blijft altijd een keuze. Hoe bewuster je die keuze nu maakt, hoe leuker je het proces en de uitkomst ervaart. Wat je ook wilt veranderen in je leven maak een keuze. Maak in ieder geval nu een keuze voor jezelf, gun jezelf deze kans! Durf verder te kijken en durf te leven!

Is dit voor jou herkenbaar en wil de de mogelijkheden onderzoeken die je verder kunnen helpen jouw pad weer te vinden? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en laten we samen jouw pad een stuk bewandelen!

 

“Wacht niet op het perfecte moment maar pak het moment

en maak het perfect”

Gerelateerde artikelen

Radeloos? Vind je rust terug!

Radeloos? Vind je rust terug!

We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. We hebben allemaal drukke dagen, willen goed presteren op ons werk en doen ons best om voldoende aandacht te hebben voor ons privéleven. Het is dan logisch dat je stress ervaart, last krijgt van slaapproblemen en met het gevoel kampt dat je ver van jezelf af staat.
Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen.

lees verder
Wanneer ben je authentiek?

Wanneer ben je authentiek?

Authenticiteit, wat is dat eigenlijk? Wat is authentiek en wanneer ben je authentiek? Je bent authentiek wanneer of als je altijd jezelf kunt en durft te zijn in welke situatie dan ook. Hoe komt het dat mannen (vaak) moeite hebben met écht zichzelf zijn?
Echte authenticiteit en gewoon jezelf zijn is gebaseerd op het vermogen om alles in jezelf te kunnen kijken. Dat betekent dat ook je ook dingen minder leuk aan jezelf kunt vinden.
Wil je meer weten hoe ik weer authentiek ben geworden en welke stappen ik heb gezet om te komen waar ik nu ben? Ga samen met mij jouw eerste stap zetten en ontdek jouw mogelijkheden!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIL JIJ OOK MEER INFORMATIE ONTVANGEN? SCHRIJF JE DAN IN EN ONTVANG DE LAATSTE BLOG EN LEUKE TIPS!

Privacybeleid

Dankjewel, je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin