Home » Blog artikelen » Life Coaching » Hoe ga ik beter om met conflicten?
Hoe ga ik beter om met conflicten - Paul Simons Coaching

Hoe ga ik beter om met conflicten?

door | 30 jul, 2019 | Life Coaching

Leestijd: 2 minuten.

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: conflicten. Wanneer je boos bent, is het moeilijker om met anderen te praten en te verbinden. Soms lijken situaties daarom onoplosbaar, terwijl je er het liefst goed uit wilt komen. Je bent vastgedraaid in je emoties en vindt het moeilijk om je weg daaruit te vinden. In zo’n geval is het prettig om hulp te krijgen van iemand die je begrijpt en oordeelloos een luisterend oor biedt.

Conflicten leveren stress op

Conflicten kunnen relationeel, familiar, werkgerelateerd of op persoonlijk vlak zijn. Vaak is de gemene deler dat een conflict voortkomt uit een worsteling in jezelf. Iets heeft je geraakt, en je weet daar niet constructief mee om te gaan. Wanneer zo’n conflict uitmondt in een slepend probleem, kun je daar enorm veel last van hebben. In ernstige gevallen brengt het zoveel stress met zich mee dat je er lichamelijk de gevolgen van ervaart. Blijf er dus niet mee rondlopen, maar schakel hulp in van een onafhankelijk iemand die je van advies kan voorzien.

Coaching helpt

Dat kan soms lastig zijn. Veel mensen drukken hun problemen weg om sterk over te komen. Velen willen hun partner niet belasten met hun beslommeringen. En eigenlijk vind je het misschien ook best moeilijk om er de vinger op te leggen waarom je telkens opnieuw in vervelende, conflictueuze situaties verzeild raakt. Mogelijk schaam je je er zelfs een beetje voor. Coaching is een laagdrempelige en veilige manier om op deze vragen en overwegingen een antwoord te krijgen.

Bewustwording als eerste stap

De allereerste stap is weten dat je ergens tegenaan loopt, en daar iets aan willen doen. Wanneer je bereid bent eerlijk naar jezelf, je patronen en valkuilen te kijken, kun je je ontwikkelen. Want bewustzijn van je eigen gedrag, maakt je ook bewust van het effect daarvan op anderen. Als je snel in conflictsituaties belandt, is het erg nuttig te weten wat voor reacties problemen opleveren en welke reacties juist de-escaleren.

Valkuilen herkennen

Zo kan je, onbewust, snel vervallen in de valkuil van verwijten. Daar waar je eigenlijk in een situatie probeert jouw visie en wensen over te brengen, kan het gebeuren dat je deze boodschap vaak per ongeluk verpakt in een verwijtende vorm. Want juist dat wat je aan het hart gaat, wil je graag verdedigen. Toch lost dit vaak weinig op en werkt het averechts. En zo mondt een meningsverschil onbewust uit in een onaangenaam conflict.

In de spiegel durven kijken

Tijdens coaching kan ik je helpen met deze bewustwording. Dat doe ik door je als het ware een spiegel voor te houden. Durf jij het aan om jezelf gespiegeld te zien? Dan kun je daar enorm veel van leren. Zie het als een uitdaging om in beweging te komen en die dingen te veranderen die je beperken en tegenhouden. Daarom is een coachingtraject bij mij altijd maatwerk. Geen mens is hetzelfde, en evenmin is een hulpvraag ooit hetzelfde.

Krachtig en gebalanceerd

Loop jij tegen problemen, conflicten of andere ontwikkelvraagstukken aan? Ik kom graag met je in gesprek. We bespreken wat jouw doelen zijn en of we een klik met elkaar hebben. En daarna? We gaan de natuur in, voeren een gesprek tijdens een wandeling, of blijven binnen als dat beter bij jou past. Samen onderzoeken we de mogelijkheden die jij hebt om jezelf opnieuw te ontdekken en te ontplooien zodat je hernieuwd zelfvertrouwen kunt vinden. Want ook jij kunt krachtig en gebalanceerd in het leven komen te staan.

Komt veel uit deze blog bekend voor, wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en wij gaan samen jouw doelen bepalen en er samen aan werken. Stop met het verspillen van energie en ga weer opbouwen, leven en genieten!

Gerelateerde artikelen

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

De afgelopen maanden is er veel gebeurd, heel veel en zelfs teveel! Als er íéts is wat ons geleerd heeft dat ons leven in korte tijd enorm kan veranderen, is dat het Coronavirus wel. Eerst was het een ver-van-ons-bedgebeuren, maar inmiddels weten we dat het ons allemaal treft. Iedereen heeft te maken met de gevolgen van Corona: voor ons als mens, voor onze bedrijven, voor onze gehele economie. We zijn er allemaal bij betrokken geraakt en het heeft een enorme impact. Op iedereen!
Dat kan ook betekenen dat angst en vertrouwen harder gaan meespelen in je leven, in jouw systeem. Doemscenario’s, angst voor de toekomst van je jezelf, je werk of voor je kinderen. Angst sla je op en neem je mee naar de donkere kant van het leven en dat is niet alleen zonde, het is niet nodig! Lees hier meer over de mogelijkheid om je angsten te leren kennen en ermee te om te gaan.

Lees meer
Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

De coronaperiode heeft een hand gehad in de verandering van veel carrières. Zo staat menig werknemer ineens op straat door de grote onzekerheid binnen hun branche en heeft de crisis veel mensen aan het denken gezet. Je wilt niet langer een wiel zijn binnen een slecht geoliede machine, jezelf suf rennen voor een werkgever die niet naar je omkijkt of al je tijd schenken aan een baan die je geen voldoening brengt. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en je denkt eraan om een eigen bedrijf te beginnen. Kortom: je wilt je eigen baas zijn. Een goede manier om meer zelfinzicht te vergaren, is een coachingstraject. Je leert je eigen kracht zo beter kennen en wordt tegelijkertijd bewuster van je tekortkomingen. Wellicht kun je je eigen communicatievaardigheden nog verbeteren of houdt je eigen denk- en gedragspatroon je tegen om het beste uit jezelf te halen. Ik geef je dan de nodige handvatten om beter grip te krijgen op wat je voelt. Laat de onzekerheid, angst en negativiteit daarom in het verleden en begin met stappen te zetten naar succes.

Lees meer

1 Reactie

  1. Brigitte

    Mooi geschreven Paul!

    Véél succes gewenst en fijne coach trajecten.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin