Home » Blog artikelen » Life Coaching » De wereld staat op zijn kop!
De wereld staat op zijn kop!

De wereld staat op zijn kop!

door | 3 apr, 2020 | Life Coaching

Leestijd: 3 minuten.

Dit is de nieuwsbrief voor de maand april 2020 met informatie en tips. Veel leesplezier!

De wereld staat op zijn kop! Het coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld stevig in zijn greep. In deze onwerkelijke tijden worden we op de proef gesteld omdat we onze, bijna vanzelfsprekende, manier van leven los moeten laten. Er is sprake van onzekerheid, onduidelijkheid en misschien wel angst voor het onbekende. Niet alleen voor het zelf ziek worden, maar ook voor het ziek worden van dierbaren. Niemand kan deze onzekerheden wegnemen of oplossen.

Ik merk zelf ook dat ik de afgelopen weken anders leef en vooral heel goed uitkijk voor alles en iedereen. Ik heb bewust gekozen om niet naar buiten te gaan, geen fysiek contact met anderen. Dat is niet omdat ik bang ben dat ik ziek wordt! Ik kan juist het virus bij me dragen en anderen ermee besmetten zonder dat ik het zelf weet! Ik kies nu voor veiligheid voor mezelf en voor de anderen om mij heen.

Deze periode geeft ook een boost om weer eens na te denken over mijzelf, mijn leven en mijn toekomst. Ik heb meer ruimte om na te denken, los te laten. Het leven is veranderd, de wereld is bezig met een verandering en ook ik ga (on)bewust mee in die aanpassingen. Deze situatie, deze crisis is niet zomaar verdwenen en geeft nog meer ruimte om verder te vertragen, bewust te worden van een andere periode die ongetwijfeld gaat komen.
Zorg goed voor jezelf en zorg goed voor elkaar!

Blog: Weer aan het werk na kanker

Mijn laatste blog gaat over het weer aan het werk gaan na kanker. Wanneer je te horen hebt gekregen dat je behandelingen tegen kanker met succes zijn afgerond, ben je natuurlijk ontzettend blij. Je wilt misschien weer aan het werk, met de kinderen spelen en ze naar school brengen, sporten… Met andere woorden, een normaal leven leiden. Veelal wordt gedacht dat wanneer je genezen bent verklaard, je dit leven vanzelf weer oppakt.
Maar dat is niet altijd het geval. Lees hier verder …

Even bijpraten ?

In deze periode verandert er veel in de wereld en ook de manier waarop we leven en werken.
Advies van het RIVM is uiteraard zo min mogelijk contact met anderen of minimaal 1,5 meter afstand aan te houden. Soms eenvoudig en soms een uitdaging!

Wil je jouw verhaal als (ex)kankerpatiënt gewoon kwijt, zoek je voor dit moment een luisterend oor? Ik kan, voor psychosociale begeleiding, telefonisch of via ZOOM samen met je in gesprek gaan. Zomaar, omdat je even je energie kwijt wilt of gewoon bijpraten. Het gaat om jou, waar loop jij tegenaan, hoe kun je omgaan met jouw gevoel of emotie?

Neem vrijblijvend contact op, ik reserveer 45 minuten van mijn tijd om samen met jou in gesprek te gaan. De gesprekken zijn kosteloos, ik ben bereid mijn tijd te investeren als jij dit wilt. Lees hier verder….

Voor de meest actuele informatie over het coronavirus verwijzen wij ik je graag naar de site van het RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Ik wens iedereen veel veerkracht en veel liefde toe in deze vreemde, heftige periode.

Face-to-face gesprekken combineren

Als coach en als wandelcoach vinden mijn gesprekken (bijna) altijd plaats buiten in de natuur. De reden dat ik mijn gesprekken wandelend doe is dat lichaam en geest bewegen en de natuur kan ondersteunen ervaringen, gedachten, gevoelens in perspectief te zetten.
Door naast mijn coachee te lopen kon ik beter meeveren en vooral voelen wat er op bepaalde momenten speelt of speelde.

Op dit moment kies ik er bewust voor om niet in contact te zijn of te komen met personen om mij heen. Veiligheid is belangrijker!

Ik maak nu gebruik van uitsluitend online coaching en wat blijkt? Nu ik tegenover mijn coachee zit, zie ik meer aan mimiek en bepaalde signalen of bewegingen sneller die ik tijdens het wandelen niet zie. Deze mimiek, signalen en bewegingen zijn minimaal en vertellen veel over hét moment en wat er gebeurd.Het is een win-win situatie omdat we op deze manier nog sneller tot de kern van de hulpvraag kunnen komen.

Ik hoor dit ook meer van collega coaches in Nederland, fijn dat deze vervelende periode ook zoiets moois kan opleveren! Ik ga voor de toekomst mijn gesprekken, waar mogelijk, dan ook aanpassen. Een combinatie van gesprekken die we wandelend en digitaal gaan voeren. Gezond en bewegen in combinatie met digitaal en minder reizen (is minder co2 uitstoot)!

Binnenkort kun je meer lezen over de pakketten die hiervoor komen. Houd de website in de gaten!

Bijzondere dagen in April

  • 1 April is een dag van traditie waarbij mensen elkaar op voor de gek proberen te houden. Er worden allerlei moppen gelanceerd en zelfs in deze droevige periode van het Covid-19 zijn er verschillende leuke grappen uitgehaald. Denk aan kinderen die het gemaakte huiswerk op de ramen moesten plakken omdat de juf het huiswerk kwam controleren 🙂
  • 7 April is de wereld gezondheidsdag. Ieder jaar vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO = World Health Organization) aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld. Ieder jaar krijgt de dag een thema mee; 2020 is het jaar van de verpleegkundige en verloskundige en dat is dit jaar heel erg toepasselijk!
  • 19 april is de Landelijke Dag tegen Pesten. Op deze dag wordt in Nederland extra aandacht besteedt aan het stoppen van pesten. Er wordt bewust stilgestaan bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders.
  • 24 april is de start van de Ramadan. Het is een speciale maand waarin tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. “Ramadan” wordt daarom ook wel de “vastenmaand” van de moslims genoemd.

Gratis e-boek met tips en informatie

Heb je mijn E-Boek al gedownload en gelezen en wil je de maandelijkse nieuwebrief ontvangen? Schrijf je in en mis nooit meer de de laatste blog, informatie en weetjes!

Mannenmiddagen

De mannenmiddagen in inloophuis de IJssel zijn voorlopig gestopt in verband met de huidige crisis. Conform de aangescherpte richtlijnen van het RIVM is besloten de tijdelijke sluiting van ons Inloophuis wederom te verlengen, nu tot 1 juni aanstaande. Tijdens deze sluiting is het inloophuis uiteraard nog steeds voor de gasten bereikbaar als er vragen zijn.
Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 010-7370069 of via mail naar info@inloophuisdeijssel.nl

 

“Moeizame wegen leiden naar hele mooie bestemmingen”

Gerelateerde artikelen

Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

De coronaperiode heeft een hand gehad in de verandering van veel carrières. Zo staat menig werknemer ineens op straat door de grote onzekerheid binnen hun branche en heeft de crisis veel mensen aan het denken gezet. Je wilt niet langer een wiel zijn binnen een slecht geoliede machine, jezelf suf rennen voor een werkgever die niet naar je omkijkt of al je tijd schenken aan een baan die je geen voldoening brengt. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en je denkt eraan om een eigen bedrijf te beginnen. Kortom: je wilt je eigen baas zijn. Een goede manier om meer zelfinzicht te vergaren, is een coachingstraject. Je leert je eigen kracht zo beter kennen en wordt tegelijkertijd bewuster van je tekortkomingen. Wellicht kun je je eigen communicatievaardigheden nog verbeteren of houdt je eigen denk- en gedragspatroon je tegen om het beste uit jezelf te halen. Ik geef je dan de nodige handvatten om beter grip te krijgen op wat je voelt. Laat de onzekerheid, angst en negativiteit daarom in het verleden en begin met stappen te zetten naar succes.

Lees meer
Hoe ga ik beter om met conflicten?

Hoe ga ik beter om met conflicten?

We krijgen er allemaal wel eens mee te maken: conflicten. Wanneer je boos bent, is het moeilijker om met anderen te praten en te verbinden. Soms lijken situaties daarom onoplosbaar, terwijl je er het liefst goed uit wilt komen.
Wil jij samen de mogelijkheden onderzoeken die je hebt om jezelf opnieuw te ontdekken en te ontplooien zodat je hernieuwd zelfvertrouwen kunt vinden. Want ook jij kunt krachtig en gebalanceerd in het leven komen te staan!

Lees meer
Radeloos? Vind je rust terug!

Radeloos? Vind je rust terug!

We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. We hebben allemaal drukke dagen, willen goed presteren op ons werk en doen ons best om voldoende aandacht te hebben voor ons privéleven. Het is dan logisch dat je stress ervaart, last krijgt van slaapproblemen en met het gevoel kampt dat je ver van jezelf af staat.
Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin