Home » Blog artikelen » Life Coaching » Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!
Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

door | 4 jun, 2020 | Life Coaching

In deze onzekere tijd lopen spanningsklachten en angstgevoelens hoog op. Het is daarom nu meer dan ooit van belang om hiermee bewust te leren omgaan. Misschien maak je je zorgen om de gezondheid van je naasten of de financiële gezondheid van je bedrijf, nu of in de toekomst. Je hoofd loopt dan al snel over met alle mogelijke doemscenario’s. Voordat je het weet, heeft deze angst het podium overgenomen en overschreeuwt het alle rationaliteit.

Overlevingsmodus

Angst kan ervoor zorgen dat je continu in de overlevingsmodus bent en je keuzes hierdoor onbewust laat beïnvloeden. Je loopt bijvoorbeeld een steegje in en voelt aan dat er gevaar dreigt, dus loop je automatisch de andere kant uit. In die zin is angst erg nuttig, maar niet wanneer deze vecht- of vluchtreactie opduikt in situaties waarbij deze reactie eigenlijk onnodig is. Je vecht, vlucht, of verstart als reactie op een klein obstakel.

Kansen op je pad

Veel mensen laten zich leiden door angst, waardoor ze niet het uiterste uit hun leven halen. Je bent te veel bezig met het worstcasescenario om beslissingen te durven nemen. Je durft geen ‘ja’ meer te zeggen tegen de dingen die je hart – op een positieve manier – sneller laat kloppen. Of je durft juist geen ‘nee’ te zeggen, omdat je bang bent om mensen teleur te stellen. Zo laat je de kansen op je pad liggen en loop je de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen mis.

Moed om jezelf te zijn

Nu, met de Corona periode, achter maar nog steeds heel dicht bij ons en elke stap in de buitenwereld nog een risico kan zijn, is het een uitgelezen moment om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Ga bij jezelf na: hoe vaak weerhoudt angst jou ervan om stappen te zetten in je leven, je persoonlijke relaties en je carrière? En als je alle angst opzij zou zetten, hoe zou je dan leven? Bedenk eens wie je zou zijn zonder angst voor afwijzing of afkeuring van anderen. Visualiseer het pad waar je zou lopen als je niet bang was om een misstap te maken en af en toe te vallen. Om het leven te leiden waar je eigenlijk van droomt. Want jezelf zijn, dat vergt veel moed. Je moet sterk in je schoenen staan om niets aan te trekken van de mensen in je omgeving en de ‘status quo’.

Afrekenen met doemgedachten

Die angstige stem in je hoofd dempen doe je niet zomaar. Vaak ben je verstrikt geraakt in een patroon dat angstgevoelens en doemgedachten in stand houdt. Life-coaching kan dan helpen om af te rekenen met deze beperkende gedachten, door je nieuwe inzichten en handvatten aan te reiken. Je leert zo beter relativeren en durft weer keuzes te maken die leiden tot persoonlijke groei. Je krijgt weer energie van nieuwe uitdagingen, zonder dat je wordt opgeslokt door angst en alles in twijfel trekt. Zo kun je weer bewust genieten van het leven met de regie in eigen handen.

Coachen

Ik weet hoe het is om oog in oog te staan met mijn grootste angst. Ik heb ook moeten ontdekken en ervaren wat het is om angst te hebben, te verliezen en weer verder te gaan. ik heb mijn kracht weer kunnen vinden en heb mijn plek weer kunnen innemen. Naast coach-opleidingen gebruik ik mijn ervaring om anderen te kunnen ondersteunen.

Misschien heeft de Corona periode nieuwe inzichten gebracht en ben je erachter gekomen dat je klaar bent om een nieuwe weg in te slaan. Vind je het lastig om daar de juiste richting in te vinden? Laat mij je daar dan mee helpen op persoonlijk of proffesioneel vlak.

Tijdens een coachtraject ga je de confrontatie met je angst aan, worden je valkuilen en doelen (weer) zichtbaar en leer je weer vertrouwen in jezelf krijgen. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op en herontdek je innerlijke kracht! Het is tenslotte jouw toekomst!

 “Je kan de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen”

 

Gerelateerde artikelen

Radeloos? Vind je rust terug!

Radeloos? Vind je rust terug!

We leven in een maatschappij die veel van ons vraagt. We hebben allemaal drukke dagen, willen goed presteren op ons werk en doen ons best om voldoende aandacht te hebben voor ons privéleven. Het is dan logisch dat je stress ervaart, last krijgt van slaapproblemen en met het gevoel kampt dat je ver van jezelf af staat.
Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen.

lees verder
Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

Een eigen bedrijf beginnen? Zo vergroot je je zelfleiderschap.

De coronaperiode heeft een hand gehad in de verandering van veel carrières. Zo staat menig werknemer ineens op straat door de grote onzekerheid binnen hun branche en heeft de crisis veel mensen aan het denken gezet. Je wilt niet langer een wiel zijn binnen een slecht geoliede machine, jezelf suf rennen voor een werkgever die niet naar je omkijkt of al je tijd schenken aan een baan die je geen voldoening brengt. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en je denkt eraan om een eigen bedrijf te beginnen. Kortom: je wilt je eigen baas zijn. Een goede manier om meer zelfinzicht te vergaren, is een coachingstraject. Je leert je eigen kracht zo beter kennen en wordt tegelijkertijd bewuster van je tekortkomingen. Wellicht kun je je eigen communicatievaardigheden nog verbeteren of houdt je eigen denk- en gedragspatroon je tegen om het beste uit jezelf te halen. Ik geef je dan de nodige handvatten om beter grip te krijgen op wat je voelt. Laat de onzekerheid, angst en negativiteit daarom in het verleden en begin met stappen te zetten naar succes.

lees verder
Met life-coaching kun jij echt die mooie stap gaan zetten!

Met life-coaching kun jij echt die mooie stap gaan zetten!

Herken je dat? Je zit boordevol ideeën, maar eigenlijk komt er nooit wat van. Je krijgt het simpelweg niet van de grond. En dat, terwijl je er dolgraag mee aan de slag wilt. Op de één of andere manier heb je geen idee waar je moet beginnen. Hoe mooi zou het zijn als je het beste uit jezelf kunt halen, eindelijk die droom kunt verwezenlijken en elke dag blij wordt van wat je doet?
Soms kom je er in je eentje gewoon niet uit. Dan is het heerlijk om met mij, als onafhankelijk persoon, te sparren over waar jij tegenaan loopt. Samen met mij maak je veel grotere stappen naar een beter leven.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WIL JIJ OOK MEER INFORMATIE ONTVANGEN? SCHRIJF JE DAN IN EN ONTVANG DE LAATSTE BLOG EN LEUKE TIPS!

Privacybeleid

Dankjewel, je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin