Home » Blog artikelen » Life Coaching » Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!
Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

Beheerst angst jouw leven? Wees niet bang voor confrontatie!

door | 4 jun, 2020 | Life Coaching

In deze onzekere tijd lopen spanningsklachten en angstgevoelens hoog op. Het is daarom nu meer dan ooit van belang om hiermee bewust te leren omgaan. Misschien maak je je zorgen om de gezondheid van je naasten of de financiële gezondheid van je bedrijf, nu of in de toekomst. Je hoofd loopt dan al snel over met alle mogelijke doemscenario’s. Voordat je het weet, heeft deze angst het podium overgenomen en overschreeuwt het alle rationaliteit.

Overlevingsmodus

Angst kan ervoor zorgen dat je continu in de overlevingsmodus bent en je keuzes hierdoor onbewust laat beïnvloeden. Je loopt bijvoorbeeld een steegje in en voelt aan dat er gevaar dreigt, dus loop je automatisch de andere kant uit. In die zin is angst erg nuttig, maar niet wanneer deze vecht- of vluchtreactie opduikt in situaties waarbij deze reactie eigenlijk onnodig is. Je vecht, vlucht, of verstart als reactie op een klein obstakel.

Kansen op je pad

Veel mensen laten zich leiden door angst, waardoor ze niet het uiterste uit hun leven halen. Je bent te veel bezig met het worstcasescenario om beslissingen te durven nemen. Je durft geen ‘ja’ meer te zeggen tegen de dingen die je hart – op een positieve manier – sneller laat kloppen. Of je durft juist geen ‘nee’ te zeggen, omdat je bang bent om mensen teleur te stellen. Zo laat je de kansen op je pad liggen en loop je de gelegenheid om jezelf te ontwikkelen mis.

Moed om jezelf te zijn

Nu, met de Corona periode, achter maar nog steeds heel dicht bij ons en elke stap in de buitenwereld nog een risico kan zijn, is het een uitgelezen moment om de confrontatie met jezelf aan te gaan. Ga bij jezelf na: hoe vaak weerhoudt angst jou ervan om stappen te zetten in je leven, je persoonlijke relaties en je carrière? En als je alle angst opzij zou zetten, hoe zou je dan leven? Bedenk eens wie je zou zijn zonder angst voor afwijzing of afkeuring van anderen. Visualiseer het pad waar je zou lopen als je niet bang was om een misstap te maken en af en toe te vallen. Om het leven te leiden waar je eigenlijk van droomt. Want jezelf zijn, dat vergt veel moed. Je moet sterk in je schoenen staan om niets aan te trekken van de mensen in je omgeving en de ‘status quo’.

Afrekenen met doemgedachten

Die angstige stem in je hoofd dempen doe je niet zomaar. Vaak ben je verstrikt geraakt in een patroon dat angstgevoelens en doemgedachten in stand houdt. Life-coaching kan dan helpen om af te rekenen met deze beperkende gedachten, door je nieuwe inzichten en handvatten aan te reiken. Je leert zo beter relativeren en durft weer keuzes te maken die leiden tot persoonlijke groei. Je krijgt weer energie van nieuwe uitdagingen, zonder dat je wordt opgeslokt door angst en alles in twijfel trekt. Zo kun je weer bewust genieten van het leven met de regie in eigen handen.

Coachen

Ik weet hoe het is om oog in oog te staan met mijn grootste angst. Ik heb ook moeten ontdekken en ervaren wat het is om angst te hebben, te verliezen en weer verder te gaan. ik heb mijn kracht weer kunnen vinden en heb mijn plek weer kunnen innemen. Naast coach-opleidingen gebruik ik mijn ervaring om anderen te kunnen ondersteunen.

Misschien heeft de Corona periode nieuwe inzichten gebracht en ben je erachter gekomen dat je klaar bent om een nieuwe weg in te slaan. Vind je het lastig om daar de juiste richting in te vinden? Laat mij je daar dan mee helpen op persoonlijk of proffesioneel vlak.

Tijdens een coachtraject ga je de confrontatie met je angst aan, worden je valkuilen en doelen (weer) zichtbaar en leer je weer vertrouwen in jezelf krijgen. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op en herontdek je innerlijke kracht! Het is tenslotte jouw toekomst!

 “Je kan de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen”

 

Gerelateerde artikelen

Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Kort lontje? Laat je niet leiden door woede en agressiviteit

Schiet je bij het minste of geringste uit je slof? Heb je het gevoel dat je elk moment op ontploffen staat, alsof er een bom in je tikt die elk moment af kan gaan? Lukt het je maar niet om de woede en agressiviteit in toom te houden en wil je niet langer je relaties beschadigen? Coaching kan dan een uitkomst zijn, door te leren hoe je op een bewustere manier omgaat met deze gevoelens.

lees verder
Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Hoe ga je om met een onzekere toekomst bij ziekte?

Je dacht dat je nooit ziek werd. Maar dan plotseling stort dat vertrouwen in. Voor het eerst laat je lichaam je écht in de steek en moet je leren om te accepteren dat je alles niet zelf kunt en hulp nodig hebt. Een stukje zekerheid valt weg. De gezondheid die je voorheen voor lief nam, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Je moet een deel van je zelfstandigheid en vrijheid opgeven. Je krijgt te maken met je eigen beperkingen. En ook de toekomst ziet er opeens onzeker uit. Om te leren hoe je je ziekte kunt accepteren en meer inzicht te krijgen in je gevoelens, kan het helpen om hierover te praten met een coach. Daarom bied ik graag een luisterend oor. Door het verlies van mijn vrouw heb ik zelf meegemaakt wat er bij een ernstige ziekte komt kijken. Tijdens onze wandelingen leer ik je daarom om de angst en onzekerheid los te laten en weer de rust in jezelf te vinden. Zo kun je je weer focussen op het positieve en krijg je de regie over je leven weer terug.

lees verder
Wanneer ben je authentiek?

Wanneer ben je authentiek?

Authenticiteit, wat is dat eigenlijk? Wat is authentiek en wanneer ben je authentiek? Je bent authentiek wanneer of als je altijd jezelf kunt en durft te zijn in welke situatie dan ook. Hoe komt het dat mannen (vaak) moeite hebben met écht zichzelf zijn?
Echte authenticiteit en gewoon jezelf zijn is gebaseerd op het vermogen om alles in jezelf te kunnen kijken. Dat betekent dat ook je ook dingen minder leuk aan jezelf kunt vinden.
Wil je meer weten hoe ik weer authentiek ben geworden en welke stappen ik heb gezet om te komen waar ik nu ben? Ga samen met mij jouw eerste stap zetten en ontdek jouw mogelijkheden!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIL JIJ OOK MEER INFORMATIE ONTVANGEN? SCHRIJF JE DAN IN EN ONTVANG DE LAATSTE BLOG EN LEUKE TIPS!

Privacybeleid

Dankjewel, je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin