Kijk in de spiegel, wie zie je staan?

Voel jij je kracht, ben jij in balans?

Life coaching

We (her)kennen het bijna allemaal. Je leeft in een sneltreinvaart, leuk gezin, leuke baan, mooie woning, veel vrienden en je onderneemt erg veel. In privé, in het gezin én op ons werk loopt alles op rolletjes en toch knaagt er iets. Je hebt een gevoel van onrust, ontevredenheid en is dit het nou?

Ben je echt aan het genieten of heb je continue het gevoel dat je moet blijven presteren. Weet je nog wel waarom? Is alles nog wel in balans of is er iets waar je steeds tegenaan loopt? Is er iets dat je graag in jezelf wil veranderen? Is je werk nog wat je leuk vindt, krijg je daar nog steeds energie van en zijn daar nog voldoende uitdagingen in te vinden?

Herkenbaar?

Is dit herkenbaar voor je? Wil je jouw gedachten weer helder krijgen, kwaliteiten verder versterken en alternatieven ontwikkelen voor de valkuilen die je tot nu toe bent tegengekomen? Die valkuilen zijn ook echt nodig anders leren we niets. Op een bepaald moment is het tijd om die valkuil te zien en te begrijpen, weten wat er is en vooral gedaan moet worden. Dan is het tijd om een stap te zetten.

Leer het beste uit jezelf en uit anderen te halen. Reken af met belemmerende gedachten, kies bewuster en ontwikkel meer zelfvertrouwen. Krijg meer meer inzicht in jouw gedrag en het effect hiervan op anderen.

Door praktische en resultaatgerichte coaching ontstaat een verrassende en confronterende spiegel. Het maakt je bewust welk effect het heeft op jezelf en jouw omgeving. Is het al tijd om jouw eigen spiegel eens op te houden en te ontdekken wat jouw mogelijkheden zijn?

Komt één van de volgende punten je bekend voor?

Ben je voortdurend moe? Zit je hoofd vol en heb je geen energie meer voor leuke dingen?
Voelt je leven nu beperkt door gebeurtenissen uit het verleden?
Vind je het werk niet meer leuk maar weet niet wat je dan wel leuk vind om te doen?
Gebeurd er zoveel op dit moment dat je uit balans bent en niet weet hoe je weer in je kracht kunt komen?
Wil je weten hoe jij beter kunt omgaan met conflicten en stressvolle situaties?
Wil je weten hoe jij jouw talenten beter kunt inzetten, meer succes kan behalen?
Wil jij veranderingen op één of meerdere gebieden maar weet je niet hoe?
Wil jij jouw zelfvertrouwen verder ontwikkelen, verder opbouwen?
Ben jij de grip op je leven kwijt en kom je niet verder met alle goed bedoelde adviezen uit jouw omgeving?

Heb jij geweldige ideeën en krijg je die maar niet van de grond?

Tijd voor een verandering in je leven!

Hoe zou jij het vinden om (nieuwe) stappen te kunnen zetten, de controle over je eigen leven weer terug te krijgen? Ik weet uit ervaring hoe het is om vast te staan op een punt in je leven, waarbij er zoveel gebeurde dat ik mijn balans, kracht én energie kwijt was. Ik ben er na een speurtocht achter gekomen dat er voldoende mogelijkheden zijn om jezelf weer te ontdekken, jouw energie weer terug te krijgen. Ook jij kunt je kracht weer terug vinden en de balans in je leven weer (her)ontdekken. De energie krijg je weer uit de nieuwe uitdagingen die jijzelf in de toekomst aangaat!

Coaching is maatwerk en bij ieder persoon past een andere persoonlijke benadering. Dit bespreken en ontdekken we samen tijdens onze kennismaking. Ik hou ervan je uit te dagen, je verleden even kort aan te stippen en naar de toekomst gericht te werken. Het verleden kun je immers niet meer aanpassen, de toekomst bepaal jij zelf en dat is dan ook het doel. Wat wil jij veranderen en waar kan ik je bij ondersteunen?

Coaching is geen therapie, maar kan wel helend werken. Ieder mens heeft bepaalde eigenschappen waar hij of zij last van heeft of kan krijgen. Bijna iedereen krijgt wel een rugzakje mee uit zijn of haar verleden. Coaching leert je die problemen te (h)erkennen en ze aan te pakken. Dat wil jij toch ook?

Is dit de verandering die je zoekt?

Z

Je ontdekt weer wie je bent, kunt goed voor jezelf opkomen en staat steviger in je schoenen!

Z
Je krijgt weer rust in je hoofd, in je lichaam. Je bent je weer bewust van je sterktes en kracht. Je kunt je grenzen aangeven en accepteert jezelf zoals je bent!!
Z
Je durft weer uit te spreken wat je op je hart hebt, weet dat je het waard bent om er te zijn, te zeggen wie je bent en waar je voor staat!
Z

Je kunt je energiebronnen weer optimaal benutten, je hebt weer genoeg energie voor leuke dingen, geniet van het leven!

Z
Je hebt je passie weer gevonden, ga je met veel meer plezier naar je werk of je bent klaar voor nieuwe uitdagingen!
Z

Je voelt je sterker, krijgt de grip op je leven weer terug en ontwikkelt nieuwe kracht om beslissingen te kunnen nemen!

Ben jij klaar om de stap te zetten?

Ben jij klaar om te ontdekken waar jouw kracht ligt?

Wat kun je verwachten?

Kennismaken en intake gesprek

Zie jij coaching als een stap vooruit?  Dan plannen we een kennismaking in en wij ontmoeten elkaar. We bespreken jouw doel, kijken of je bij mij op de juiste plek bent en kijken we of er een wederzijdse ‘klik’ aanwezig is. Dit is noodzakelijk omdat jij de beste ondersteuning verdient.

We bespreken de mogelijkheden om jouw doel samen te bereiken. Welk pakket bij jou het best passend is of dat we gebruik gaan maken van een aantal losse sessies. Als alles naar jouw wens is maken we direct een afspraak voor de eerste sessie.                              

Het intakegesprek is een uitgebreidere versie van de kennismaking. We gaan dieper in op jouw leerdoel, maken het concreter. Hiermee krijg ik meer inzicht in jouw denken, ideeën en inzichten en kunnen we samen aan de slag. 

Coach trajecten

De trajecten verschillen allemaal en kunnen van 3 tot 7 maanden oplopen. Je hebt de keuze uit 2 verschillende pakketten en is het mogelijk om losse sessies aan te gaan zodat je kunt voelen of coaching bij jou past. Uiteraard bestaat de mogelijkheid een coachtraject aan te gaan wat speciaal op jou is toegespitst.

Voor de sessies reserveer ik maximaal 1,5 uur waarin wij samen aan de slag gaan. We evalueren na een aantal sessies of we nog op de goede weg zijn en jouw doel nog klopt. Waar nodig sturen we bij zodat we het meest optimale effect hebben. We houden tussen de sessies contact. Dit doen we via email of via skype. Je krijgt eventueel opdrachten om sneller jouw doel te bereiken.

Na de laatste sessie evalueren we hoe alles voor jou is verlopen, de resultaten bespreken en eventueel een vervolg bespreken.

Jouw investering

De kosten, jouw investering wordt bepaald op basis van het aantal verwachtte gesprekken die wij gaan voeren. Ieder traject wordt op maat gemaakt en bestaat uit een aantal online óf live één op één gesprekken. Tijdens het traject ontvang je opdrachten zodat jij sneller bij jouw doelt komt. Tijdens het traject ben ik via mail, telefoon of WhatsApp voor jou bereikbaar.

Hier lees je meer informatie over een aantal mogelijkheden die geboden worden. Heb je vragen dan hoor ik graag van je en gaan we samen in gesprek voor een, voor jou, op maat gemaakt traject.

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden die er voor jou zijn?

Veelgestelde vragen

Wat is NLP ?

Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om beter te leren voelen, beter leren te communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Je leert een aantal technieken waarmee je, bijvoorbeeld, een negatief gevoel kunt stoppen en vervangen door een positief gevoel of hoe je beelden van vroeger kunt loslaten zodat je geen last meer hebt van je verleden en ga zo maar door.

We gaan samen aan de slag om je meer inzichten te kunnen geven in de manier waarop jouw brein al jouw informatie verwerkt. Zo kun je erachter komen wat de voor jou ideale manier is om dingen te veranderen en ik speel daarop in door je technieken te leren die precies voor jou geschikt zijn en op een manier die voor jou goed werkt.

Voor wie is coaching geschikt?

Coaching is voor iedereen geschikt. Soms sta je voor moeilijke beslissingen, problemen of bepaalde keuzes en kom je er niet (meer) uit, kunnen soms fysieke klachten ontstaan.

Coaching laat je afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen en geeft je het benodigde gereedschap om zelf je koers uit te zetten. Je formuleert je eigen waarden en doelen en vind, met behulp van een coach, zelf het antwoord op jouw vraag.

De coach zorgt ervoor dat je dieper kijkt en voelt dan je van jezelf gewend bent, kan zorgen voor meer bewustwording, meer ruimte creëert in je hoofd. Je krijgt meer inzicht in jezelf, je leert zien waarom je iets op een bepaalde manier doet en waarom anderen op een bepaalde manier naar jou kunnen reageren.

Zijn de sessies iedere keer op dezelfde dagen en tijdstippen of kan ik zelf kiezen?

De sessies, gespreken vinden plaats van maandag tot en met vrijdag. We proberen samen de beste tijd voor jou aan te houden en ik moet uiteraard ook rekening houden met mijn agenda.

Tot nu toe is het altijd wel gelukt een volgende afspraak in te plannen die voor beiden goed en acceptabel is.

Hoe verloopt de betaling ?

Bij het advies-kennismakingsgesprek spreken we een aantal zaken af. De (aan)betaling moet plaatsvinden voor de coachsessies. Dit is voor jezelf een extra stimulans en kan ik ervan uit gaan dat ik niet voor niets ergens heen rijd.

Vind je het fijner om in gedeeltes te betalen dan is dit bespreekbaar. Je ontvangt een aparte nota die binnen 14 dagen betaald moet worden. Dit betekent alsnog dat de (aan)betaling binnen moet zijn voordat wij aan de volgende sessie beginnen. Bij betaling in één keer wordt een korting verrekend.

Kan ik me voorbereiden op de gesprekken?

We beginnen met een kennismakingsgesprek van maximaal 45 minuten en kijken of er een ‘klik’ is. Dit moet voor ons beiden goed voelen. Zodra we beiden de intentie hebben uitgesproken om het traject aan te gaan ontvang je van mij per mail een intakeformulier met een aantal vragen.

Voor de gesprekken die we daarna aangaan kun je niets voorbereiden. Jij praat, ik luister, samen volgen we een pad en kijken waar dit pad voor jou uitkomt. Je krijgt eventueel opdrachten mee naar huis die aansluiten bij jouw coachvraag en ervoor zorgen dat er nog meer bewustwording ontstaat waardoor je nog sneller in balans, in je kracht komt te staan.

Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?

Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Ik mag conform de regelgeving geen informatie delen met werkgevers en andere instanties.

Als je via een werkgever met mij in gesprek komt, is er in overleg een eindevaluatie samen met de werkgever. Het verslag wat wij samen bij de werkgever bespreken heb jij eerst gelezen en moet jij goedkeuren. Er wordt bij of met de werkgever nooit over privé aangelegenheden gesproken, alles is werk gerelateerd.

Mijn werkgever geeft aan dat coaching mij verder kan helpen op de werkvloer, wat zijn de mogelijkheden?

Veel organisaties geven aan dat de werknemers hun belangrijkste kapitaal zijn, Door coaching kunnen werknemers verder groeien. Ook kunnen problemen, zoals stress of burn-out klachten, worden voorkomen. De investering blijkt ook veel op te leveren. Werknemers voelen zich gewaardeerd en heeft coaching een positieve invloed op de werkprestatie. Er is meer motivatie en een algemeen grotere tevredenheid aanwezig. Daarnaast bevordert het de sfeer in teams.

De werkgever kan altijd contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek.

Welke kosten worden voor het coachtraject vergoed ?
  • Via de werkgever

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

  • Via de ziektekostenverzekering

Bij een aantal ziektekostenverzekeraars wordt counseling en/of coaching vergoed in het aanvullende verzekeringspakket. Kijk hiervoor de voorwaarden in de polis na.

  • Via de Arbodienst van je bedrijf

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.  Bijv. in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

  • Via de belastingdienst

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

  • Via het UWV

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met je UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coaching traject geheel of gedeeltelijk kunt betalen.

Je kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met het UWV                                                                                          

  • Als zelfstandig ondernemer zijn de kosten aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Wil jij ook meer informatie ontvangen?

Schrijf je dan in en ontvang de laatste blog en leuke tips!

Privacybeleid

Dankjewel, je inschrijving is gelukt!