Home » Blog artikelen » Leven met kanker » 4 Februari Wereld kankerdag
4 februari Wereld kankerdag

4 Februari Wereld kankerdag

door | 30 jan, 2019 | Leven met kanker

Leestijd: 1 minuut

Maandag 4 februari 2019 is het wereldkanker dag. Even stilstaan bij de ander, aandacht hebben voor de ander. Kanker zet je wereld op zijn kop en dat is niet alleen voor die persoon die de diagnose gesteld krijgt want kanker heb je nooit alleen. Wereldwijd wordt er stilgestaan bij de impact van kanker. We kunnen de ziekte (nog) niet oplossen maar kunnen wel het bewustzijn van kanker, de aandacht voor preventie en onderzoek vergroten.

Voor veel mensen wordt het leven met of na kanker nooit meer hetzelfde en kunnen worden soms belemmert door angst voor terugkeer van de ziekte, vermoeidheid op de meest vreemde momenten of bijvoorbeeld problemen in de relatie of op het werk.

Late gevolgen

Dit jaar staan de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Tijdens en vooral na de behandelingen en het genezingsproces gebeurd er nog steeds erg veel met je. Je gaat op een andere manier leven zodat je voldoende energie overhoudt van leuke dingen, je kan soms besluiten om ander werk te gaan doen omdat dit minder belastend voor je is of kan zijn. Het is niet alleen de diagnose kanker die je wereld op zijn kop zet, het is soms een verandering van leven, denken en vooruit kijken.

Wereld kinderkankerdag 15 februari

Maandag 4 februari vinden er in Nederland op en rond deze dag verschillende evenementen plaats. Kijk eens op wereldkankerdag voor de informatie en vergeet Wereld kinderkankerdag niet op 15 februari. Ook een dag om niet te vergeten!

En waar ben ik op 4 februari 2019 Wereldkankerdag? Ik sta van 12.30 uur tot 16.00 uur in de hal van het IJsselland ziekenhuis, namens het Inloophuis Capelle aan den IJssel, en deel rozen uit aan ieder die met kanker te maken heeft (gehad) en uiteraard voor een fijn gesprek. Kom je ook even langs?

Gerelateerde artikelen

Leer na kanker je talenten te benutten

Leer na kanker je talenten te benutten

Wanneer je kanker hebt gehad kan het lastig zijn om het normale leven weer te op te pakken. Je leven is veranderd, jij bent soms (mee)veranderd en je wil weer ontdekken waar jouw talenten liggen. Coaching kan je hierbij helpen.

lees verder
Na kanker je zelfvertrouwen weer terug vinden

Na kanker je zelfvertrouwen weer terug vinden

Als je kanker hebt, of hebt gehad, verandert er veel in je leven. Je lichaam heeft je in de steek gelaten. Zonder dat jij het doorhad, groeide er een kwaadaardig gezwel. Niets wees erop dat jij zo’n ernstige ziekte bij je droeg. Hooguit voelde je soms ergens pijn of was je erg moe. Maar ach, daar heeft iedereen weleens last van. Toch? Nu voel je je onzeker, ben je bang en is je zelfbeeld veranderd. Hoe ga je daarmee om? Je mag trots zijn op je lichaam. Het heeft je niet verraden, maar juist gevochten om weer beter te worden
Natuurlijk is het bij twijfel altijd goed om je arts te raadplegen, en waarschijnlijk moet je sowieso nog regelmatig terugkomen voor controle, maar durf weer vertrouwen te hebben. Onze gezamenlijke gesprekken kunnen je daarbij helpen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

WIL JIJ OOK MEER INFORMATIE ONTVANGEN? SCHRIJF JE DAN IN EN ONTVANG DE LAATSTE BLOG EN LEUKE TIPS!

Privacybeleid

Dankjewel, je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin