Home » Blog artikelen » Leven met kanker » 4 Februari Wereld kankerdag
4 februari Wereld kankerdag

4 Februari Wereld kankerdag

door | 30 jan, 2019 | Leven met kanker

Leestijd: 1 minuut

Maandag 4 februari 2019 is het wereldkanker dag. Even stilstaan bij de ander, aandacht hebben voor de ander. Kanker zet je wereld op zijn kop en dat is niet alleen voor die persoon die de diagnose gesteld krijgt want kanker heb je nooit alleen. Wereldwijd wordt er stilgestaan bij de impact van kanker. We kunnen de ziekte (nog) niet oplossen maar kunnen wel het bewustzijn van kanker, de aandacht voor preventie en onderzoek vergroten.

Voor veel mensen wordt het leven met of na kanker nooit meer hetzelfde en kunnen worden soms belemmert door angst voor terugkeer van de ziekte, vermoeidheid op de meest vreemde momenten of bijvoorbeeld problemen in de relatie of op het werk.

Late gevolgen

Dit jaar staan de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Tijdens en vooral na de behandelingen en het genezingsproces gebeurd er nog steeds erg veel met je. Je gaat op een andere manier leven zodat je voldoende energie overhoudt van leuke dingen, je kan soms besluiten om ander werk te gaan doen omdat dit minder belastend voor je is of kan zijn. Het is niet alleen de diagnose kanker die je wereld op zijn kop zet, het is soms een verandering van leven, denken en vooruit kijken.

Wereld kinderkankerdag 15 februari

Maandag 4 februari vinden er in Nederland op en rond deze dag verschillende evenementen plaats. Kijk eens op wereldkankerdag voor de informatie en vergeet Wereld kinderkankerdag niet op 15 februari. Ook een dag om niet te vergeten!

En waar ben ik op 4 februari 2019 Wereldkankerdag? Ik sta van 12.30 uur tot 16.00 uur in de hal van het IJsselland ziekenhuis, namens het Inloophuis Capelle aan den IJssel, en deel rozen uit aan ieder die met kanker te maken heeft (gehad) en uiteraard voor een fijn gesprek. Kom je ook even langs?

Gerelateerde artikelen

Werken na kanker: dat valt niet altijd mee

Werken na kanker: dat valt niet altijd mee

Er komt steeds meer aandacht voor het werken na een herstelproces van ziekte. Het lijkt zo eenvoudig om weer verder te gaan waar je gebleven was, soms gaat het goed en soms…. Hoe ga je daarmee om, hoe kun je samen met de werkgever weer een mooie balans vinden zodat jij er energie van krijgt. In mijn nieuwste blog lees je over de mogelijkheden en hoe ik je daar bij kan ondersteunen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Ik vertel je graag over de mogelijkheden.

Lees meer
Hoe richt ik mijn leven in nu ik ziek ben

Hoe richt ik mijn leven in nu ik ziek ben

Hoe richt ik mijn leven in nu ik ziek ben? Als je te horen krijgt dat je ziek bent, kan dat voelen als het einde van de wereld zoals je die kende. Opeens is alles anders. Werk komt op een laag pitje te staan, medische behandeling is nu wat ertoe doet. Dat, en de hoop dat je lichaam zal genezen. Het voelt misschien machteloos. Want net zoals je er geen invloed op had dat je ziek werd, lijk je maar weinig invloed te hebben op je genezing. Die machteloosheid kan je het gevoel geven dat je weinig grip meer op je leven hebt. Lees hier meer over de mogelijkheden die er zijn om jouw pad weer te vinden!

Lees meer
Leven met kanker, hoe ga ik om met mijn emoties?

Leven met kanker, hoe ga ik om met mijn emoties?

Dat leuke tv-programma waar iedereen het over heeft, een drankje in een knus koffiecafé, zonlicht na een zware regenbui of de glimlach van je pasgeboren neefje. Dingen waar je maar moeilijk van kunt genieten als je gedachten en emoties volledig door een ernstige ziekte als kanker beheerst worden. Het is dan moeilijk om je dagelijks leven op te pakken. Op het ene moment ben je misschien nog dankbaar dat je er nog bent. Op het andere moment word je ineens overmand door hevige boosheid. Waarom moest het nou mij overkomen? Ik wil nog zoveel, ik heb nog zoveel dromen.
Hoe klinkt dit: niet meer bang en onzeker zijn. Weer de regie over je eigen leven terugkrijgen. En meer balans ervaren en meer genieten. Stapje voor stapje je pad terugvinden en (her)ontdekken wat er allemaal mogelijk is in je leven.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin