Home » Blog artikelen » Leven met kanker » 4 Februari Wereld kankerdag
4 februari Wereld kankerdag

4 Februari Wereld kankerdag

door | 30 jan, 2019 | Leven met kanker

Leestijd: 1 minuut

Maandag 4 februari 2019 is het wereldkanker dag. Even stilstaan bij de ander, aandacht hebben voor de ander. Kanker zet je wereld op zijn kop en dat is niet alleen voor die persoon die de diagnose gesteld krijgt want kanker heb je nooit alleen. Wereldwijd wordt er stilgestaan bij de impact van kanker. We kunnen de ziekte (nog) niet oplossen maar kunnen wel het bewustzijn van kanker, de aandacht voor preventie en onderzoek vergroten.

Voor veel mensen wordt het leven met of na kanker nooit meer hetzelfde en kunnen worden soms belemmert door angst voor terugkeer van de ziekte, vermoeidheid op de meest vreemde momenten of bijvoorbeeld problemen in de relatie of op het werk.

Late gevolgen

Dit jaar staan de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Tijdens en vooral na de behandelingen en het genezingsproces gebeurd er nog steeds erg veel met je. Je gaat op een andere manier leven zodat je voldoende energie overhoudt van leuke dingen, je kan soms besluiten om ander werk te gaan doen omdat dit minder belastend voor je is of kan zijn. Het is niet alleen de diagnose kanker die je wereld op zijn kop zet, het is soms een verandering van leven, denken en vooruit kijken.

Wereld kinderkankerdag 15 februari

Maandag 4 februari vinden er in Nederland op en rond deze dag verschillende evenementen plaats. Kijk eens op wereldkankerdag voor de informatie en vergeet Wereld kinderkankerdag niet op 15 februari. Ook een dag om niet te vergeten!

En waar ben ik op 4 februari 2019 Wereldkankerdag? Ik sta van 12.30 uur tot 16.00 uur in de hal van het IJsselland ziekenhuis, namens het Inloophuis Capelle aan den IJssel, en deel rozen uit aan ieder die met kanker te maken heeft (gehad) en uiteraard voor een fijn gesprek. Kom je ook even langs?

Gerelateerde artikelen

Wereldkankerdag: kanker verandert je leven

Wereldkankerdag: kanker verandert je leven

Op 4 februari is het Wereldkankerdag. Op deze dag worden door het hele land evenementen georganiseerd voor mensen die op verschillende manieren met kanker te maken hebben gekregen. Want kanker kan je wereld behoorlijk op zijn kop zetten. Natuurlijk wanneer je zelf de diagnose hebt gekregen, maar ook als je de partner bent van iemand met kanker. De ziekte verandert niet alleen jouw leven maar kan ook het leven van je partner flink raken. Hoe kun je dit samen oppakken en veerwerken? Lees hier meer….

Lees meer
Leven met kanker: Zorg voor een stabiele basis in je relatie

Leven met kanker: Zorg voor een stabiele basis in je relatie

Samen oud worden, allerlei wereldreizen maken, jullie (klein)kinderen zien opgroeien, samen een nieuw huis bouwen. Verwachtingen over de toekomst die misschien heel vanzelfsprekend lijken, maar op zijn minst tijdelijk op losse schroeven komen te staan als je wordt geconfronteerd met kanker. Want niet alleen je lichaam gaat door een rollercoaster door deze ziekte; élk aspect van je leven staat ineens op zijn kop. Veranderingen in je relatie zijn hierdoor onvermijdelijk. Kanker hoeft echter niet je relatie te verzieken.
Tijdens de coach-gesprekken kunnen we zoeken naar een stabiele basis.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!

Tweet
Share
Share
Pin