Leestijd 3 minuten.

Dit is de nieuwsbrief van de maand maart 2020 met informatie en tips. Veel leesplezier!

De tijd gaat snel, heel erg snel! Het wordt vroeger en blijft al langer licht. De winter heeft zich, tot nu toe, alleen laten zien met storm en regen. De winterperiode is niet echt mijn ding. Ik hou van licht, wil naar buiten kunnen, een frisse neus kunnen halen.
Tijdens mijn wandelingen neem ik de tijd die nodig is om na te denken over…van alles. Geen overhaaste beslissingen nemen of druk voelen. Even wachten en afstand nemen werkt vaak beter. Niet op de automatische piloot maar bewust reageren biedt mij op die momenten ruimte voor inzicht en groei!

Dat merk ik ook tijdens mijn wandel-coachgesprekken. In het begin is er bij mijn coachee vaak een soort onrust waarna lichaam en geest zich langzaam aanpassen aan de wandeling, aan de energie. Gesprekken veranderen vaak tijdens het wandelen van gehaast, snel naar rust, nadenkend en ontspannen. Tijdens het wandelen worden niet alleen het lichaam maar ook de zintuigen geprikkeld en dat zorgt er vaak voor dat inzichten langzaam veranderen. Dat is waar coaching over gaat: je kunt jezelf niet altijd veranderen zoals jij dat wilt. Je kunt vraagstukken wel vanuit een ander standpunt gaan bekijken en realiseren dat er andere manieren zijn om naar iets te kijken. Dat is tenslotte waar het over gaat! Neem er wel de tijd voor en bedenk dat geduld een vorm van wijsheid is!

Maak er een mooie, fijne en waardevolle dag van vandaag!

Mannen en kanker

Mannen krijgen vaker kanker dan vrouwen. Lang werd gedacht dat roken en andere leeftijdsfactoren daaraan ten grondslag lagen, dat blijkt niet zo te zijn. Er is een genetische verklaring, zo blijkt uit onderzoek van Harvard University en MIT.
Mannen zijn anders dan vrouwen. Ja, mannen zien er anders uit, dat is wel duidelijk. Minder zichtbaar is dat ze ook anders met thema’s omgaan dan vrouwen. Met de vragen die ze hebben, met hun plek en ontwikkeling in hun leven.

Mannen zijn eerder geneigd het ‘zelf op te lossen’. In eenzaamheid, door harder te gaan werken of meer te gaan sporten. Om over drank, de kroeg en ‘andere vrouwen’ maar niet te spreken. Vrouwen zijn bijvoorbeeld vaker actief in het zelfonderzoek. Ze zoeken naar plekken waar ze andere vrouwen kunnen ontmoeten en gaan met gesprekken ‘de diepte in’ over, eigenlijk, van alles.

Wil je meer informatie of weten over de mogelijkheden, lees hier verder….

Blog; omgaan met emoties rondom kanker

Mijn laatste blog van februari ging over het omgaan met emoties
rondom kanker.
Van tevoren kun je niet bedenken wat je allemaal te wachten staat als je kanker krijgt. Er breekt een periode aan van doktersafspraken, onderzoeken, behandelingen en hersteltijd vol onzekerheid. En daarna, hoop je, een goed bericht. Maar zelfs dan, wanneer de toekomst zich weer voor je uitstrekt, is het leven vaak onherroepelijk veranderd. Hoe ga je om met zo’n heftige, onzekere periode? Lees hier verder….

Heb je mijn gratis e-boek al gezien of gelezen?

‘Weer je balans vinden en krachtiger worden’. Leer jezelf beter kennen en krijg tips om je dag met meer rust en energie door te brengen.

Een beslissing die je kan helpen om meer rust te krijgen in een tijd waarin depressies, stress en burn-out veel voorkomen. In deze tijd wordt het steeds duidelijker dat je aan jezelf moet denken, jezelf kunt vertrouwen en zonder problemen moet kunnen zeggen: nu even niet! Focus op wat jou gelukkig maakt en zorgen dat je dicht bij jezelf kunt blijven. Je kunt hem nu downloaden.

Mannenmiddagen

Weet je dat er op donderdagmiddag, op de even weken, een mannenmiddag is voor mannen die geraakt zijn door kanker? Waar? In het Inloophuis de IJssel, de Linie 1E in Capelle aan den IJssel.
Deze maand is dit op de donderdagmiddagen 5 en 19 maart tussen 13.30 uur en 15.30 uur. Heb je interesse of trek in een kop koffie?
Toegang is gratis en je bent van harte welkom!
Schrijf je in op de website https://www.inloophuisdeijssel.nl/

Online Coach Traject

Het is vanaf nu mogelijk ook online een coachtraject aan te gaan voor een periode van 6 weken met
4 gesprekken van 60 minuten. Voordelen hiervan zijn flexibel en laagdrempelig, eenvoudig een gesprek plannen als het jou past en er is geen reistijd. Je neemt plaats achter je laptop, pc en je kunt beginnen. online coachtrajecten zijn vaak intensief waardoor je vaak sneller kunt doorpakken op jouw hulpvraag.
Als aanbieding nu met € 80,- korting! lees hier verder…..

De bijzondere dagen van maart

  •  1 maart is het Nationale complimenten Dag. We vergeten het vaak en zelfs een klein compliment is al genoeg om je dag weer helemaal goed te maken. Vergeet jezelf ook geen compliment te geven!
  • 13 maart is én uiteraard vrijdag de dertiende én de Internationale Dag van de Slaap. Lekker en goed slapen is niet voor iedereen weggelegd. Slaap is nodig voor een goede gezondheid en alertheid. Krijg je de kans die dag, slaap dan lekker (uit) en geniet van de dag die volgt!
  • 20 maart is de Dag van Het GelukOp deze dag wordt het ‘gelukkigste land ter wereld’ bekendgemaakt. Nederland staat de afgelopen jaren in de top 10. Gelukkig dat we deze dag mogen meemaken 🙂
  • 22 maart is het Wereld Water Dag. Deze dag gaat over bewustzijn over rampen met water maar denken we ook aan de gebieden waar bijna of geen water beschikbaar is.
  • 28 maart is het Earth Hour. Een internationaal evenement dat huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparatuur in hun huis voor 1 uur te doven. Doe jij ook (al) mee?

Heb je vragen over de nieuwsbrief, een van de onderwerpen of heb je een hulpvraag? ik hoor graag van je waarmee ik je kan helpen of ondersteunen!

Schrijf je in en ontvang1x per maand mijn nieuwsbrief met mijn laatste blog, tips, informatie en nieuws!

Je hebt je met succes ingeschreven en ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief!