Heb je de diagnose borstkanker gekregen? Of wil je iemand met borstkanker helpen? Dan is dit zelfhulpboek een steun in de rug.

Dit boek vertelt niet alleen de verhalen van zes vrouwen, maar ook het verhaal over Wanda haar eigen ziekte- en herstelproces na de diagnose borstkanker. In de loop van haar proces sprak zij met mensen, zocht ze informatie op en las ze boeken. Hierdoor vond zij haar eigen weg met hoogte- en dieptepunten. Daarna is zij als borstkankercoach gaan werken en mocht vele vrouwen begeleiden. Ook uit hun verhalen haalde zij informatie en tips die leidden tot de inzichten in de zeven thema’s die worden beschreven in dit boek. Zij  wil deze thema’s graag delen om je te helpen bij jouw proces.

Ze heeft zelf geen wetenschappelijk onderzoek gedaan, maar wel wetenschappelijke bronnen en onderzoeken geraadpleegd. Boeken gelezen van onderzoekers en ervaringsdeskundigen. De informatie in dit boek vervangt geen medisch handelen en is zeker niet uitputtend. Ze informeert je vrijblijvend in de hoop je te inspireren op zoek te gaan naar je eigen weg, je eigen manier. Dat je zelf beslist over je behandelingen en goed kijkt en voelt wat bij je past, omdat geen twee vrouwen hetzelfde zijn hetzelfde. En daarom ligt voor elke vrouw de oplossing op een ander vlak of op een combinatie van vlakken.

Wanda wil je stimuleren de regie over je eigen lichaam en leven te voeren. Informeer, onderzoek, laat je adviseren. Er is zoveel informatie beschikbaar. Wees je ervan bewust dat er naast de reguliere wetenschap, die zich razendsnel ontwikkelt, ook alternatieven zijn die je aanvullend kunt inzetten om je ziekteproces te accepteren, te doorstaan en jezelf te helen en wellicht zelfs te genezen.