Mannen zijn anders dan vrouwen, dat is zichtbaar. De ervaring leert dat mannen vaak anders omgaan met groot verdriet dan vrouwen. Vrouwen zijn geneigd te praten, ze zoeken steun bij elkaar of hulp bij een psycholoog. Voor een man is niet zo frustrerend als het verlies van controle. Menig man valt terug op destructief gedrag. isolement ligt op de loer, met ernstige gevolgen als uiterste consequentie.

Hoe is dat te voorkomen. Wim van Lent en Tim Overdiek zijn gespecialiseerd in de behandeling van rouw bij mannen. Zij schreven dit boek vol waardevolle lessen en inzichten, gebaseerd op hun rijke ervaring met mannen die door tegenslag zijn geveld. Daarnaast hebben zijn bekende Nederlandse mannen geïnterviewd die openhartig vertellen over hun ervaringen.

Het boek gaat over jou. Het gaat over de man die weleens door tegenslag is geveld. ben jij zo iemand en wist je je geen raad met je verdriet? Wist je hoe je moet rouwen? Beste vrouw, beste partner, dit boek gaat over de man naast je. Over de man die niet wil praten. De man die wel wil praten, maar het niet kan. Of die juist veel praat, maar weinig zegt. De man wiens lijf het uitschreeuwt. Wat gebeurt er achter die veelzeggende ogen van de man die zwijgt over wat hem werkelijk beroerd?

Als de man verliest is een aangrijpend en inzichtelijk boek, Een uitnodiging voor alle mannen, in de volle wetenschap dat dé man niet bestaat. Elke kerel gaat op eigen wijze met zijn verlies om.