Coaching en begeleiding voor medewerkers die willen re-integreren

en

nog niet volledig in hun kracht staan

Als kanker je werk raakt

Tussen de 30.000 en 40.000 werknemers krijgen jaarlijks de diagnose kanker en tussen de 60% en 90% keert binnen een periode van 1,5 jaar terug naar het eigen werk of een andere baan.

Als werknemer wil je (soms) zo snel mogelijk weer aan het werk, wil je graag verder en je normale leven weer oppakken. Door alle behandelingen is het mogelijk dat vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen parten spelen om het werk om een goede manier te hervatten. Het is mogelijk dat je je oude werkzaamheden op een andere manier moet gaan doen of zelfs niet meer kunt doen. 

Als werkgever betekent dit dat je bespreekbaar kunt houden hoe je het beste samen verder wilt en kunt. Als werkgever is het van belang om met elkaar in gesprek te blijven, rekening te houden met de ziekteperiode en bied begeleiding en ondersteuning om betrokken te blijven.

Op deze manier ontstaat er een vertrouwensband en kan er worden gesproken over de mogelijkheden en veranderingen die kunnen ontstaan door de behandelingen op het moment dat de werknemer weer kan re-integreren.

Op dit moment hebben veel bedrijven een HR-afdeling die (helaas) meer ervaring heeft met de re-integratie op de werkvloer en kunnen, op het moment van terugkeer op de werkvloer, samen met de werknemer, de mogelijkheden te bespreken. 

Er is tot op heden geen of weinig onderzoek gedaan welke methode van werkhervatting het beste werkt (info NFK). Dat maakt het niet altijd eenvoudig voor werkgever en werknemer. Waar doe je verstandig aan, welke belasting is mogelijk, kun je direct concrete doelen stellen?

Sommige gevolgen van kanker(behandelingen) zijn direct merkbaar en gaan na verloop van tijd over of verminderen aanzienlijk. Anderen worden pas na jaren merkbaar, de ‘ late gevolgen’ van kanker. Dit zijn vaak psychische, sociale en maatschappelijke gevolgen en kunnen van invloed zijn op het werk. Zelfbeeld, angst, zingeving en veranderingen in de relatie komen na een langere periode naar voren. De behandelingen zijn achter de rug en de rust is terug, er ontstaat tijd om na te denken.

Een HR-afdeling heeft de juiste kennis over de re-integratie, wet- en regelgeving bij ziekte en weet ook de juiste partijen in te schakelen die kunnen begeleiden bij de re-integratie na kanker.  

De late gevolgen van kanker kunnen (opnieuw) zorgen voor uitval van de werknemer. Als ervaringsdeskundige en gespecialiseerd coach rondom kanker kan ik de werknemer (verder) ondersteunen op zijn ontdekkingstocht naar de toekomst, inzicht in de veranderingen en de mogelijkheden die er nog altijd zijn. Verder kijken, verder kunnen en vooral verder kunnen werken, doen wat je leuk vindt.

Een coachtraject leidt niet altijd direct tot snellere inzet van de medewerker. Het coachtraject kan inzicht bieden in de (nieuwe) mogelijkheden en de eventuele beperkingen in de werkzaamheden van de medewerker. 

Door coaching is het voor de werkgever mogelijk een duidelijker beeld te krijgen wat betreft inzetbaarheid, het oppakken van bepaalde taken en de verantwoordelijkheden. Er kan sneller en efficiënter worden afgestemd tussen de werkgever en werknemer waardoor er minder verzuimkosten ontstaan. 

Voor werkgevers die bereid zijn te investeren in het welzijn van de werknemer zijn er verschillende mogelijkheden, coach-trajecten duren gemiddeld 4 tot 5 maanden.

Wil je meer informatie of vrijblijvend kennismaken?

      Paul simons Coaching

Rossinistraat 144

2901 GJ Capelle aan den IJssel

06-48 97 75 67

info@paulsimonscoaching.nl

KvK-nummer 54262518

BTW nummer NL099282112B01

Rekeningnummer

NL26 KNAB 0256 9529 22

Aangesloten bj NOBCO

onder nummer 5181

Annuleren

Het kan natuurlijk voorkomen dat de medewerker een afspraak niet kan nakomen. De afspraak kan dan uiterlijk 24 uur van te voren geannuleerd worden. Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak kan ik mijn tijd niet meer anders inzetten en wordt het volledige bedrag in rekening gebracht of verrekend met het pakket.

Wilt u ook een duidelijk beeld wat de inzetbaarheid van uw medewerker is?

Wilt u ook minder verzuimkosten ?

 

Neem vrijblijvend contact op!

Academie Coachen Rondom Kanker

Ik ben, uiteraard na een uitgebreide opleiding van bijna 3 jaar, gecertificeerd Excellent Coach Rondom Kanker en als coach en aangesloten bij een landelijk netwerk van ervaren coaches, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met kanker. Er zijn coaches aangesloten met verschillende disciplines zoals: kindercoaches, jongerencoaches, gezinscoaches, borstkankercoaches, werk of re-integratiecoaches, rouwcoaches, relatiecoaches en coaches voor in de palliatieve fase.

Wat hen bindt, is de drive om van betekenis te zijn voor mensen die door kanker zijn geraakt en hun naasten. Elke coach is bekend met thema’s die kunnen spelen, zoals angst, vermoeidheid, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk. Sommige coaches zijn ervaringsdeskundigen. Zij kunnen zich als geen ander inleven in de turbulentie die kanker veroorzaakt in je leven.

Worstelen je partner en/of kinderen met hun gevoelens rondom jouw ziekte? Neem vrijblijvend contact met mij op, wellicht kan ik voor de juiste ondersteuning zorgen.

 

Coach Connect bij Kanker

Ik ben als coach aangesloten bij een landelijk netwerk van ervaren coaches, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met kanker. Er zijn coaches met verschillende disciplines zoals: kindercoaches, jongerencoaches, gezinscoaches, borstkankercoaches, werk of re-integratiecoaches, rouwcoaches, relatiecoaches en coaches voor in de palliatieve fase.

Wat hen bindt, is de drive om van betekenis te zijn voor mensen die door kanker zijn geraakt en hun naasten. Elke coach is bekend met thema’s die kunnen spelen, zoals angst, vermoeidheid, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk. Sommige coaches zijn ervaringsdeskundigen. Zij kunnen zich als geen ander inleven in de turbulentie die kanker veroorzaakt in je leven.

Worstelen je partner en/of kinderen met hun gevoelens rondom jouw ziekte? Neem vrijblijvend contact met mij op, wellicht kan ik voor de juiste ondersteuning zorgen.

Coaches die aangesloten zijn bij Coach Connect beschikken over een HBO coach opleiding aangevuld met de opleiding coaching rondom kanker. Daarnaast hebben ze minimaal 2 jaar werkervaring in het oncologische werkveld. Hierdoor kun je uitgaan van kwaliteit. Hieronder vind je ook verwijzingen naar coaches bij kanker die wij door ervaringsdeskundigen als waardevol hebben doorgekregen. Het vinden van een coach die bij je past is heel persoonlijk.

 

NOBCO

Ik ben als gecertificeerd coach aangesloten bij NOBCO – Nederlandse Orde van BeroepsCoaches – en de EMCC – European Mentoring & Coaching Council – onder inschrijfnummer 5181.

Ik onderschrijf daarmee de Ethische Gedragscode, het Klachtenreglement en de Algemene Voorwaarden voor Coaches van de NOBCO,