Niet meer bang en onzeker zijn,

weer de regie over jouw leven terugkrijgen!

Weer in balans, in je kracht komen!

 

In balans bij kanker

 

Mensen die leven met kanker en uiteraard de mensen om hen heen, hebben vaak het gevoel de grip op hun leven kwijt te raken. Er gebeurt ineens zoveel. Vaak is er de onzekerheid, zijn er de zorgen, de vermoeidheid en vragen over het ‘waarom’. Soms mis je gewoon een luisterend oor, ontstaan er problemen in de relatie of op het gebied van werk en financiën.

Kanker is ingrijpend. Of je het nu zelf hebt (gehad) of iemand in je omgeving. Je krijgt te maken met onzekerheid, angst, verdriet en dit alles laat je wereld een klein beetje stilstaan. Je gaat door een rouwproces omdat je lichaam of geest bepaalde dingen niet meer kunnen of willen doen, de vermoeidheid die plotseling opkomt en je even niets meer kunt. Het is niet vreemd dat je hierdoor vastloopt.

Door de ziekte van mijn vrouw heb ik persoonlijk ondervonden hoe kanker het leven over neemt, letterlijk en figuurlijk. Vanaf het moment dat de arts je verteld wat er aan de hand is wordt je geleefd, weet je niet wat je te wachten staat. Je kunt eenvoudig meegezogen worden in een negatieve spiraal van angst en onzekerheid. Vaak kom je er pas achter als je niet verder meer kunt. Je hebt de laatste trede bereikt, wil weer verder met je leven en merkt dat er een aantal punten zijn die je iedere keer weer raken en benauwen. Dat is het moment dat je realiseert dat je leven verder gaat en niet weet hoe je met veranderingen van je gedachten, lichaam en leven om moet gaan.

Weer in balans, in je kracht komen!

Hoe fijn is het als je, ondanks alles, toch probeert te genieten van al het mooie om je heen, al is het maar klein? De gesprekken, de begeleiding kan al starten tijdens je behandelingen, maar ook daarna. Waarom wachten? Je leven draait 180 graden op het moment dat je de prognose hoort en dat moment, hoe moeilijk ook, is een nieuw startpunt in je leven.

Ik heb persoonlijk ervaren en ondervonden hoe belangrijk het is om handvatten te hebben om weer grip op mijn leven te krijgen. Stapje voor stapje weer mijn pad terugvinden en leren ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Hoe zou jij het vinden als wij samen gaan ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Ik ben er om naar je te luisteren, vragen te stellen die jouw innerlijk aan het werk zetten en kunnen helpen jouw pad weer proberen te vinden.

Wat is er mooier, fijner om (weer) in balans te komen, jouw unieke kracht terug te vinden zodat je sterk en daadkrachtig verder kunt?

Ben je op zoek naar steun of hulp, komt dit je bekend voor?

 

Het lijkt wel of alles op zijn kop staat en ik weet nu niet meer wat ik moet doen!

Hoe kan ik mijn vermoeidheid, mijn angst leren te accepteren en meer rust in mijn hoofd krijgen?

Niet alleen mijn leven maar ook mijn zelfbeeld is veranderd. Ik weet niet meer wie ik ben!

Mijn werkgever vindt het maar vreemd dat ik minder energie heb en veranderd ben. Ik moet me niet aanstellen en gewoon doorgaan!

Hoe weet ik dat het niet (weer) terugkomt, hoe kan ik mijn lichaam weer leren te vertrouwen?

Ik ben soms nog zo boos en verdrietig! Hoe kan ik hier mee leren omgaan en weer plezier krijgen?

Mijn relatie staat onder druk door de veranderingen. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er weer een stabiele basis ontstaat?

Ik word langzaam gek van alle goed bedoelde adviezen van iedereen die het zo goed weet! Hoe kan ik dit eenvoudiger voor mezelf maken?

Wat kun je verwachten?

Kennismaking

De kennismaking is vrijblijvend en kosteloos. Het belangrijkste is dat jij bij mij op de juiste plek bent en er een ‘klik’ aanwezig is. Jij verdient tenslotte de beste ondersteuning! We bespreken waar jouw behoefte ligt, wat jouw doel is. Bijvoorbeeld de angst of vermoeidheid, relaties, zingeving of een veranderd zelfbeeld. Het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon wil praten over alles wat je raakt. We bespreken waar wij in gesprek gaan, hoeveel gesprekken we aangaan, wat de kosten zijn enzovoort. Geen verrassingen achteraf! Is alles naar jou wens dan plannen we direct een afspraak in en kunnen we starten!

De sessies

De sessies vinden zoveel mogelijk plaats in de buitenlucht. Wij gaan maximaal anderhalf uur samen in gesprek over jouw doel, wat jouw streven is. Jij praat en ik luister, ik stel vragen en probeer daarbij op een dieper niveau te komen waardoor er bij jou radertjes gaan werken die je gaan helpen jouw bewustwording te vergroten. Ik heb geen kant en klaar antwoorden, ik kan je wel handvatten bieden die je aan het denken zetten en waardoor er voor jou inzichten kunnen ontstaan en jij verder kunt. Het echte werk doe je helemaal zelf!

Tussendoor

Tussen de sessies krijg je opdrachten om nog sneller naar jouw doel te kunnen groeien. Loop je ergens tegenaan waar je eerder hulp bij nodig hebt dan kunnen we afspreken dat we contact houden via telefoon of Skype. We evalueren regelmatig of je nog op de goede weg bent, of jouw doel nog klopt. Dit doen we om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken en we samen sneller jou weer in je kracht, in balans kunnen krijgen. Dat is tenslotte waar het om gaat!

De evaluatie

Aan het einde van ons traject bespreken we hoe alles is gegaan, hoe het voor jou is verlopen. Is jouw doel bereikt, zijn er nog vragen of andere punten waar je (nog) tegenaan loopt? We bespreken een eventueel vervolg. Dit vervolg kan ook via Skype plaatsvinden als jij dit fijn(er) vindt en je kunt nog extra opdrachten krijgen waardoor je jouw bewustwording blijft prikkelen en nog meer in balans kunt komen. Een evaluatie geeft mij ook informatie, ik leer nog iedere dag en hoor graag wat er goed gaat maar ook wat er beter kan!

Hoe zou jij het vinden weer energie

te hebben voor leuke dingen?

Hoe zou het voelen om in balans,

in je kracht te staan?

 

De investering in jezelf

Het kennismakingsgesprek van maximaal van 45 minuten is kosteloos. Tijdens deze kennismaking bespreken we of je bij mij op de goede plek bent en of er een ‘klik’ is. Dit is noodzakelijk omdat jij de beste ondersteuning verdient! We bespreken waar we de sessies aangaan, buiten in de natuur of op een plek waar jij je comfortabel voelt. We bespreken wat je doel is en proberen dit zo concreet mogelijk te maken.

Als je dit fijner vindt kunnen de gesprekken online via Skype gaan. Voordeel hiervan is dat je de deur niet uit hoeft en op een voor jouw geschikt moment, uiteraard in overleg, kunt inplannen.

We spreken een te verwachten aantal sessies af waardoor het voor jou overzichtelijk is wat de kosten zijn en er geen verrassingen ontstaan. Ieder traject wordt op maat gemaakt, als richtlijn kun je aanhouden dat we in een operiode van 3 maanden 4 tot 6 gesprekken aangaan. Je ontvangt voor de sessies starten een nota. We beginnen zodra de (aan)betaling heeft plaatsgevonden. Het is mogelijk het bedrag in termijnen te betalen, bij betaling ineens wordt een korting berekend. Uiteraard kan ik je helpen bij het regelen, indien mogelijk, bij zorgverzekeraars of werkgevers. Dit bespreken we allemaal voordat wij samen een traject aangaan.

De vergoedingen  

Op dit moment is coaching bij kanker nog niet bij iedere verzekeraar standaard opgenomen in het basispakket. De kosten van een coachtraject hangt af van het aantal factoren. Doorgaans zijn de trajecten kortlopend en zijn daardoor de kosten relatief laag. Heb je een aanvullende ziektekostenverzekering dan vergoeden een aantal verzekeraars de kosten (gedeeltelijk). Je kunt bij je vrijblijvend bij hen opvragen welke kosten er eventueel al vergoed worden.

Ik probeer zo min mogelijk gebruik te maken van een praktijkruimte. Daarom vinden de sessies meestal buiten in de natuur plaats. Lukt dit niet of laat het Nederlandse weer het niet toe dan kunnen we bij jou thuis of in een coachruimte bij jou in de buurt ons geprek aangaan. Jij bepaalt wat en waar het voor jou het meest comfortabel is en waar jij je goed voelt, daar gaat het tenslotte om.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan via het contactformulier, telefonisch of per mail contact op. Je hoort dan binnen 24 uur van mij!

Heb je nog vragen of wil je een

kennismakingsgesprek?

Je kunt een vrijblijvend (telefonisch) gesprek aanvragen

waarin we samen de mogelijkheden bespreken!

Ervaringen van anderen

 

Paul heeft voor mij tijdens de wandelingen als een klankboord gediend, ik kon mijn gevoel uiten over mijn angst voor de toekomst. Ik had een negatief zelfbeeld wat al tijdens mijn behandelperiode was begonnen en had zelf niet in de gaten hoe negatief ik er zelf in stond. Paul draait er niet omheen, hij luistert naar wat je daadwerkelijk zegt en weet op een enorm positieve manier snel tot de kern te komen.

Zijn humor, de open en eerlijkheid in de gesprekken hebben mij weer inzicht gegeven in mezelf. Ik ben enorme stappen aan het zetten en zie nu dat kanker niet alleen een ziekte maar ook een beginpunt is van een nieuw, ander leven.

 

David

Voorburg

 

De wandel en coachgesprekken in de natuur zijn mij een stuk beter bevallen dan ik had verwacht! Terwijl je wandelt vertel je meer dan je in de gaten hebt en er is rust en ruimte. Paul kan op een leuke manier gebruik maken van de natuur en je op die manier bij de kern van de vraag houden. Géén kans op afdwalen en door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

Het heeft mij enorm geholpen mijn 'ziekte' een plek te kunnen geven en in te zien dat ik bepaal hoe, wie en vooral wat ik toelaat in mijn leven. De opdrachten en mindfulness oefeningen die we gedaan hebben neem ik mee en helpen om nog meer ruimte te scheppen. Ik weet dat ik er nog niet ben maar ik ben op de goede weg!

 

Wouter

Delft

Academie coachen rondom kanker

Ik ben, uiteraard na een uitgebreide opleiding van bijna 3 jaar, gecertificeerd Coach Rondom Kanker en als coach en aangesloten bij een landelijk netwerk van ervaren coaches, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met kanker. Er zijn coaches aangesloten met verschillende disciplines zoals: kindercoaches, jongerencoaches, gezinscoaches, borstkankercoaches, werk of re-integratiecoaches, rouwcoaches, relatiecoaches en coaches voor in de palliatieve fase.

Wat hen bindt, is de drive om van betekenis te zijn voor mensen die door kanker zijn geraakt en hun naasten. Elke coach is bekend met thema’s die kunnen spelen, zoals angst, vermoeidheid, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk. Sommige coaches zijn ervaringsdeskundigen. Zij kunnen zich als geen ander inleven in de turbulentie die kanker veroorzaakt in je leven.

Worstelen je partner en/of kinderen met hun gevoelens rondom jouw ziekte? Neem vrijblijvend contact met mij op, wellicht kan ik voor de juiste ondersteuning zorgen.

Coach Connect bij Kanker

Ik ben als coach aangesloten bij een landelijk netwerk van ervaren coaches, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met kanker. Er zijn coaches met verschillende disciplines zoals: kindercoaches, jongerencoaches, gezinscoaches, borstkankercoaches, werk of re-integratiecoaches, rouwcoaches, relatiecoaches en coaches voor in de palliatieve fase.

Wat hen bindt, is de drive om van betekenis te zijn voor mensen die door kanker zijn geraakt en hun naasten. Elke coach is bekend met thema’s die kunnen spelen, zoals angst, vermoeidheid, zelfbeeld, relaties, zingeving en werk. Sommige coaches zijn ervaringsdeskundigen. Zij kunnen zich als geen ander inleven in de turbulentie die kanker veroorzaakt in je leven.

Coaches die aangesloten zijn bij Coach Connect beschikken over een HBO coach opleiding aangevuld met de opleiding coaching rondom kanker. Daarnaast hebben ze minimaal 2 jaar werkervaring in het oncologische werkveld. Hierdoor kun je uitgaan van kwaliteit. Hieronder vind je ook verwijzingen naar coaches bij kanker die wij door ervaringsdeskundigen als waardevol hebben doorgekregen. Het vinden van een coach die bij je past is heel persoonlijk.

 

Nobco

Ik ben als gecertificeerd coach aangesloten bij NOBCO – Nederlandse Orde van BeroepsCoaches – en de EMCC – European Mentoring & Coaching Council – onder inschrijfnummer 5181.

Ik onderschrijf daarmee de Ethische Gedragscode, het Klachtenreglement en de Algemene Voorwaarden voor Coaching van de NOBCO,

Veelgestelde vragen

Waarom is coachen bij kanker zinvol?

Coachen, een gesprek aangaan is altijd zinvol als je even niet (meer) weet wat je kunt doen of vast zit. Tijdens je ziekteproces kun je (levens)vraagstukken op je pad tegenkomen waar je niet altijd uitkomt, of die je als bagage al een deel van je leven meeneemt en nu (opnieuw) naar boven komen.

Wat is er fijner dan in gesprek te gaan en samen de mogelijkheden te bespreken zodat je jouw energie kunt gebruiken voor het herstel en niet kwijtraakt aan piekeren en denken?

Hoe lang duurt het voor ik kan kennismaken?
 
Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek zien we elkaar persoonlijk binnen 7 werkdagen nadat je contact hebt opgenomen.
 
Tijdens de kennismaking weten we ook of je bij mij op de juiste plek bent én er een ‘klik’ voor ons beiden aanwezig is. We bespreken op dat moment hoe en wanneer we de volgende stappen gaan zetten. 
 
Er is voor coaching geen verwijzing nodig van een arts en is er voor een kennismaking (bijna) geen wachttijd.
 
Waar vinden de gesprekken plaats?

De gesprekken vinden plaats buiten in de natuur waar je in beweging bent. Beweging stimuleert creativiteit waardoor je nieuwe invalshoeken ziet of nieuwe ideeën krijgt.

Uiteraard kun je ook bij jou thuis de gesprekken voeren als je dit fijner vindt en is er de mogelijkheid om tussendoor online via Skype een gesprek te voeren. Je hoeft dan je stoel niet uit en kun je overal ter wereld met elkaar in verbinding blijven.

Vanaf welk moment kunnen de gesprekken beginnen?

Dat bepaal jij helemaal zelf. De gesprekken kunnen al beginnen tijdens je behandelingen, maar natuurlijk ook daarna.

Waarom wachten? Je leven draait 180 graden op het moment dat je de prognose hoort en dat moment, hoe moeilijk ook, is een nieuw startpunt in je leven.

Hoelang zijn de trajecten?

Hoelang een coachtraject duurt hangt van verschillende factoren af. Doorgaans zijn de trajecten kortlopend en zijn 4 tot 7 gesprekken van 1 tot 1,5 uur voldoende om de juiste richting in je leven te kunnen vinden. Jij bepaalt en beslist over de lengte van jouw ontdekkingsreis.

Moet ik mij voorbereiden op het gesprek?

Kort na het kennismakingsgesprek, waarin we samen de intentie hebben uitgesproken om het traject aan te gaan, ontvang je van mij per mail een intakeformulier met een aantal vragen.

Voor de gesprekken die we daarna aangaan kun je niets voorbereiden. Jij praat, ik luister en samen gaan we jouw pad op. Je krijgt eventueel opdrachten mee naar huis die aansluiten bij jouw coachvraag en ervoor zorgen dat er sneller en nog meer bewustwording ontstaat. Hierdoor kom je eerder in balans, in je kracht te staan en kun je sneller doel bereiken.

Hoe wordt er met mijn gegevens omgegaan?

Alle persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Als coach heb ik geen gedeelde dossiers met zorgverzekeraars. Ik mag conform de regelgeving geen informatie delen met werkgevers en andere instanties.

Welke kosten worden voor het coachtraject vergoed?

Op dit moment is Coaching bij Kanker nog niet bij iedere ziektekostenverzekeraar opgenomen in het basispakket. Heb je een aanvullende verzekering dan vergoeden een aantal verzekeraars de kosten (gedeeltelijk). Je kunt contact opnemen met jouw verzekeraar en hier navraag naar doen.

Daarnaast zijn er een aantal andere manieren om de kosten voor coaching-counseling (gedeeltelijk) vergoed krijgen:

  • Via de werkgever

Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken.

  • Via de ziektekostenverzekering

Bij een aantal ziektekostenverzekeraars wordt counseling en/of coaching vergoed in het aanvullende verzekeringspakket. Kijk hiervoor de voorwaarden in de polis na.

  • Via de Arbodienst van je bedrijf

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.  Bijv. in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

  • Via de belastingdienst

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken voor het jaar waarin de coaching heeft plaatsgevonden. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst.

  • Via het UWV

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met je UWV een Individuele Re-integratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coaching traject geheel of gedeeltelijk kunt betalen.                                                            Je kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met het UWV

  • Als zelfstandig ondernemer zijn de kosten aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.